cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Sagreras ja neda com a nou batle de Campos

Els regidors del PP i +Acció procediren a executar la moció de censura per prendre la vara a Joan Juan (CpC)

Quasi amb sorpresa, en el ple de Campos tot s'escenificà segons el guió previst. Sebastià Sagreras Peixet (PP) resultà elegit nou batle de Campos, després de tirar endavant la moció de censura presentada pel mateix Partit Popular i +Acció. Rep així la batlia del nacionalista Joan Juan (Campos pel Canvi), tot just un mes després que aquest hagués aconseguit la vara amb el suport dels quatre regidors de la formació de Guillem Ginard (+Acció).

El ple s'inicià amb la presidència de la mesa d'edat, presidida pel regidor socialista de Campos, Francisco Blasco, qui aprofità l'oportunitat per recordar la sentència contrària a Sagreras, que denuncià els fets del passat 11 de juny. Unes paraules que ja foren fortament xiulades pel nombrós públic. Acte seguit, els portaveus de cada partit pronunciaren unes paraules.

Parlaments

El primer que parlà fou el candidat del PP i +A, Sebastià Sagreras, qui manifestà que "aquesta és una moció constructiva" i assenyalà que "val més tard que mai. Hem d'aprofitar aquesta oportunitat històrica; governarem per a tothom, però fidels a les idees del 75 per cent del poble que ens elegí". Finalitzà el discurs demanant "un esforç comú als regidors i un exercici de responsabilitat".

Joan Juan parlà després i fou interromput pel públic en diverses ocasions, per excedir-se en el temps que se li havia assignat. Juan començà dient que "la moció és una aberració per la forma; tot just han passat 16 dies i no hem tingut ni temps d'equivocar-nos". L'encara batle volgué rebatre tots i cadascun dels arguments emprats en la moció de censura dels dos altres grups de la Corporació. Al llarg del seu discurs digué coses com "ens fa por la involució que podria sofrir aquest Ajuntament, aquests dies he vist actituds i maneres que no pensava veure en el segle XXI". Observant Guillem Ginard -aquest no el mirà en cap moment-, va dir: "No és possible repicar i dir missa a la vegada". Parafrasejant Churchill digué "en les males persones és impossible fer-hi una bona barrina". I també recordà les paraules de Sagreras del passat 11 de juny, quan va dir que havia estat "un cop d'Estat". Juan assenyalà que, "d'una acció lícita, n'heu fet una vergonya, un esperpent. Heu hagut de massacrar-me i, com que no n'hi havia prou, s'han emprat mercenaris de la paraula. Aquell dia va ser un cop d'estat; avui, potser és un contracop".

Guillem Ginard, en un discurs de reconciliació envers els seus antics socis de Govern, de qui va dir que "hem compartit quatre anys de feina positiva", també manifestà que el pacte "suposa renúncies i esforços importants per a dos partits que històricament han estat enfrontats". Finalment, i després d'una votació nominal a les 12.43 hores, Sebastià Sagreras Peixet fou elegit nou batle de Campos. En el seu primer discurs, el jove Sagreras -27 anys- va voler agrair el suport als votants del PP i, de manera emocionada, a la seva família. Entre les autoritats presents hi havia el conseller de Presidència, Antoni Gómez, i els batles de Felanitx, Lloret i Llucmajor, entre d'altres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

Que a Campos hi ha fam? Potser n'hi havia abans dels anys 70 del segle passat, però qui s'ha enriquit destrossat el que era un lloc idilic (Sa Ràpita), o amb el club de pseudopijos de Sa Ràpita, o destrossant l'encant del mateix poble de Campos, o carregant-se la tranquil·litat de Ses Covetes? A venga, no digau dois! El que pasa és que s'han enriquit quatre cacics, i els altres s'han quedat sense poder xuclar de sa mamella (i ara se creuen tot allò que els polítics els prometen) Ni sigueu il·lusos, i preneu exemple d'altres llocs on la gent ha sabut treure profit del patrimoni que tenien, i no de la urbanització-destructiva.

Valoració:2menosmas
Per Foncal, fa mes de 9 anys

CAM-PIS !!!

Valoració:3menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 9 anys

Hi hauria d'haver hagut una CxI. Una de ben parida.

Valoració:3menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 9 anys

A Campos hi ha fam? I la "riquesa" que ha generat la urbanització de sa Ràpita, els nous barris buits de Campos?
El que hi ha a Campos és un caciquisme vuitcentista, sempre els ha agradat ser més reaccionaris i analfabets que els altres. Ho consideren un honor.

Valoració:3menosmas
Per Basta de demagògia, fa mes de 9 anys

Calagamberro, tot això que tu dius que perilla, més del 75% dels votants de Campos han triat clarament que s'executi. Si no t'agrada la democràcia, per ventura hauries de partir cap a un Estat com Cuba, per exemple. Això de la sostenibilitat queda molt bé, però a Campos, com a mínim, no dóna menjar.

Valoració:-2menosmas
Per Ronya per gratar, fa mes de 9 anys

Molta maneta vermella dels seguidors del batle que no ho volia ser, però cap explicació de les seves vergonyes, evidenciades dia 11 de juny. JJ ni tan sols ha sabut aconseguir la unitat de criteri en els 3 regidors de la coaliació que representa. Ni es miraven de cara. No eren 3 contra 13. Era 1 contra 13.

Valoració:-2menosmas
Per Mallorqui, fa mes de 9 anys

Tot aquets espectacle era evitable si simple i llanament sa deixas governar a sa LLISTA MES VOTADA, fins i tot en minoria, sa podria aconseguir acords puntuals, programatics i sobre tot i per damunt de tot en benefici d'es poble...pero com lo que prima es fotre al PP val tot, el PSM-IV-ExM es el primer que renuncia a la seva "teorica" ideologia per fer el PP fora...correguent als brasos del Partido ocialista ESPAÑOL i el qui fasi falta...aixi els va...

Valoració:3menosmas
Per xerxe, fa mes de 9 anys

Fins i tot el peixot vell, com es veu a la fotografia, es va llevar la gorra que sempra dur damunt, potser és una promesa que va fer si aconseguia posar de batle al seu fill, sense tenir cap carrera política. Els doblers que li ha costat tot aixó!!!!

Valoració:7menosmas
Per toni calagamberro, fa mes de 9 anys

Efectivament, de les males persones no es pot esperar més que mals resultats. Avui torna a perillar, una vegada més, la sostenibilitat del teritori campaner, l'imatge que es pot donar a l'extrerior, l'economia del municipi i la credibilitat de les seves institucions. No s'ho mereixen, pero és el que han triat. S'han venut per un plat de mongetes que no existeix. Que s'ho facin mirar !!!

Valoració:9menosmas
Per Caubet, fa mes de 9 anys

Doncs jo no conce a Joan Juan ni les seves motivacions per canviar el vot, però jo en el seu lloc hauria fet el mateix. Algú de vosaltres voldria ser president de la seva comunitat sapiguent que tots els veinats vos faran la vida imposible?? Que només vos voten president de la comunitat per fer la punyeta?? Doncs això és ben igual, ser batle en minoria, amb 3 regidors i sense cap coalició és el mateix de fotut. Per cert en Sagrera s'ha aliat amb els que varen fer el cop d'estat, i ara tan amics, vergonyos! Tot i que no ho digui en Joan Juan ara respirarà tranquil perque li esperaven 4 anys d'infern.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris