muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
17°

A l'aigua per l'esclerosi múltiple

La piscina de Selva acollí l'acte central de la campanya, en la qual participaren 24 piscines i sis platges de l'Illa

122640

Els politics del Govern i del Consell no dubtaren ahir a tirar-se a la piscina de les Comes de Selva.

M.N.

Mallorca demostrà ahir un any més, i amb aquest ja en són 17, la seva solidaritat amb els malalts d'esclerosi múltiple. Un total de 24 piscines i 6 platges de tota l'Illa participaren en la campanya "Mulla't per l'esclerosi múltiple", que tingué l'acte central a la piscina municipal de les Comes, a Selva. Membres de la direcció de l'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple (ABDEM), entre els quals destacaren el president, Joan Lluís Sánchez, i l'expresident, Mateu Munar, estigueren acompanyats ahir a Selva per un gran nombre de polítics.

El vicepresident del Consell i batle de la localitat, Joan Rotger, exercí d'amfitrió i donà la benvinguda al seu municipi al president del Parlament, Pere Rotger; al director general de l'Ib-salut, Joan Josep Bestard; a la directora general de Benestar Social, Margalida Ferrando; a la consellera de Salut del Govern, Carmen Castro; al responsable de Presidència del Consell, Jaume Juan, a més dels parlamentaris Biel Barceló i Vicenç Thomàs; a l'exgerent de l'IMAS Jaume Garau i al senador Xavier Ramis, entre d'altres. Faltaren a la cita la presidenta del Consell, Maria Salom, i el president del Govern, José Ramón Bauzá.

Demanda

L'acte d'ahir serví perquè els membres de l'associació demanassin a les institucions més "col·laboració i subvencions per als malalts", en paraules del president Sánchez. "Tot i que es fan estudis mèdics sobre la malaltia, els avanços dins la medicina arriben massa tard i ens agradaria que s'hi destinassin més recursos", explicà el president, qui continuà dient que "vist que la medicina no avança envers l'esclerosi múltiple, des de l'associació apostam per donar una millor qualitat de vida als malalts organitzant excursions, viatges o intentant que els nostres fisioterapeutes tinguin les millors tècniques per fer-nos una rehabilitació de qualitat".

És en aquest punt en què Sánchez creu que la Conselleria de Salut hauria de fer un esforç i ajudar els malalts. "Els barems estipulen que a cada malalt d'esclerosi múltiple li pertoquen uns 6 o 7 euros i aquests doblers només donen per poder pagar un quart d'hora de rehabilitació, cosa que és totalment insuficient. Des de l'associació volem impulsar nous projectes i teràpies, com és l'equinoteràpia i la pintura per als malalts, però per a això necessitam l'ajuda de les institucions".Durant l'esdeveniment reivindicatiu d'ahir a les diferents piscines i platges de Mallorca, s'aprofità per informar tots els assistents sobre la malaltia de l'esclerosi múltiple i a convidar-los a nedar de manera solidària. L'any passat es comptaren més d'un milió de metres nedats entre totes les piscines que hi prengueren part.

276 malalts

L'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple té actualment uns 600 socis, dels quals 276 pateixen la malaltia, que és una patologia neurològica que afecta el sistema nerviós central. La paraula esclerosi significa enduriment i es caracteritza per plaques o lesions al cervell i a la medul·la espinal. Es diu múltiple perquè diverses àrees del cervell i de la medul·la n'estan afectades. Amb l'esclerosi múltiple es lesiona la capa de mielina que protegeix les fibres nervioses, cosa que provoca l'afectació de moltes funcions corporals. Els símptomes de la malaltia són molt variables d'una persona a l'altra i poden ser problemes de vista, de parla, tremolors o paràlisi parcial o completa d'alguna part del cos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris