cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

PSOE i UCAP firmen un pacte per “un govern fort i estable”

Comença el procés per tirar endavant la moció de censura que traurà el Partit Popular del Govern de Capdepera. Serà més o manco en un mes. Estan il·lusionats a “treballar per als veïns”

L'escenari era el mateix, la plaça del Sitjar, just davant l'ajuntament de Capdepera. També era dissabte. Però si fa un mes tot eren cares llargues, ahir tot era alegria. Si fa un mes es dictava condemna, ahir es concedia l'indult. El PSOE i UCAP firmaren públicament el pacte de govern fins al 2015, que té com a objectiu "restablir l'ordre polític i formar un govern fort i estable". La paraula no els agrada: moció de censura. Però no n'hi ha d'altra. Aquest és el mecanisme legal per desbancar l'equip de govern. Ahir el posaren en marxa i aproximadament d'aquí a un mes, si no hi ha contraordre, hi haurà el canvi. El PP serà engegat de l'equip de govern.

La signatura es va fer ahir al matí a la seu d'UCAP, a la plaça del Sitjar, i els nou regidors que integraran l'equip es mostraren il·lusionats i amb "ganes de treballar per al poble". Ho tenen ben clar. El pacte està basat en "l'equilibri" que propicia "la bona entesa entre els membres". Els fonaments també són sòlids: "Confiança, motivació i empenta per tirar endavant tots junts el que desitjam per a Capdepera".

El pacte és el mateix que es va signar just abans del ple de la investidura. La batlia es reparteix de manera equitativa. Rafel Fernández (PSOE) tindrà els dos primers anys de batlia i a partir del juny de 2013 Gabriel Torres (UCAP) el rellevarà. Les àrees han quedat distribuïdes també de manera equilibrada.

Torres manifestà que "amb aquest pacte volem és retornar la normalitat democràtica que dia 10 es va rompre. Només feim allò que ens reclama la societat gabellina: estabilitat en el Govern. Estam molt tranquils, hem complit amb al nostra part, que abans no va ser possible. És un gest des de la humilitat per donar estabilitat al poble de Capdepera".

Disculpes

Per la seva banda, Rafel Fernández
va destacar que "tindrem un equip de govern basat en la confiança, disposats a fer feina i deslligats de qualsevol tipus de protagonisme. Som un grup de nou persones que allò que volem és fer feina per al poble". Així mateix, demanà disculpes "per tots els entrebancs que hagin sorgit". Amb aquest pacte, es pretén donar continuïtat al projecte iniciat la legislatura passada. Però en queda fora PSM-Entesa, tot i que també va pujar de nombre de regidors a les eleccions.
Segons va apuntar ahir Torres, "nosaltres volíem que el PSM entràs en el Govern, però no ha estat possible. Nosaltres l'havíem convidat a entrar-hi.

Des d'aquí els deman disculpes, perquè els hem fet perdre una mica el temps". D'aquesta manera, Torres deixava entreveure que, per decisió dels socialistes, no s'havia reeditat el pacte de la legislatura passada amb PSM-Entesa. Respecte d'això, Fernández argumentava que "ha esta per un problema d'equilibri. Per nosaltres era molt complicat per les circumstàncies que vàrem viure".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalina, fa mes de 9 anys

Era ben hora!!!!!! no es podia consentir que un personatge com en Joan "prebe" tornàs a tenir a les mans la batlia de l'Ajuntament de Capdepera tenint en compte lo fatal que ho va fer fa dues legislatures. A veure si a partir d'ara s'oblida de la vara, se'n va a ca seva i deixa que el seu partit respiri sense ell.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris