muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

PSOE i UCAP trauran el PP de la batlia de Capdepera

Ambdues formacions signen avui el pacte de governabilitat, romput per Bartomeu Alzina en la investidura, i presentaran una moció de censura

Ja està decidit. El PSOE i UCAP trauran el PP de Capdepera de la batlia amb una moció de censura. D'aquesta manera, el pacte signat abans de la investidura i que fou romput per Bartomeu Alzina arribarà a bon port. Avui, a les 10 hores, ambdues formacions signaran l'acord de governabilitat amb la intenció de "donar estabilitat" al municipi. L'acord repartirà la batlia per igual. Els dos primers anys seran per a Rafel Fernández (PSOE) i els dos darrers, per a Gabriel Torres (UCAP). La resta d'àrees també ja s'han distribuït i només queden petits detalls per perfilar.

D'ençà que es va rompre de manera unilateral l'acord que va donar la batlia, per sorpresa, al Partit Popular, els moviments a l'arena política han estat constants. Quan Joan Ferrer agafà la vara, va destacar que una de les seves primeres feines seria cercar socis per donar una estabilitat a l'equip de govern i es va apropar a UCAP. Les negociacions foren tenses i fa una setmana es donaren per rompudes per part d'UCAP, que va denunciar, públicament, "pressions". Això va obrir una porta per tornar a posar en marxa l'acord entre UCAP i el PSOE, atès que una vegada que Alzina va dimitir dels càrrecs entengueren que ja no hi havia cap impediment.

Oferta

Fa dos dies, en un darrer intent per salvar la batlia, el PP va oferir dos anys a UCAP, però l'oferta va arribar massa tard.
L'assemblea d'UCAP va decidir, "per coherència", donar continuat al pacte signat amb el PSOE. Així ho va explicar el portaveu, Gabriel Torres. "Hem decidit pactar amb el PSOE perquè abans de les eleccions ja ens havíem entès i perquè no seria coherent que després d'haver denunciat pressions per part dels populars ara ens asseguéssim a formar govern amb ells. Això, la gent no ho entendria de cap de les maneres. Nosaltres pensam en el benestar dels ciutadans". Ara s'ha de salvar un petit escull, ja que el regidor que ha entrat després de la dimissió d'Alzina encara no ha fet el jurament per ple. Segons explicà Torres, ara el PSOE, sol·licitarà un ple extraordinari perquè Javier Rodríguez tingui l'acte de regidor.

Després, es registrarà la moció de censura i en deu dies el batle haurà de convocar el ple. Segurament ja serà el mes d'agost quan es dugui a terme. Ambdues formacions han fet aquestes passes perquè consideren que "el poble mereix estabilitat". Així es reeditarà el pacte de la legislatura passada a excepció del PSM.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris