algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Queda desert el concurs per construir el museu d'art de Calvià

El projecte es xifrà en 85 milions i alguns inversors s'interessaren per les condicions, però ningú no s'hi va presentar

Ahir era el dia assenyalat per conèixer la societat que havia d'aconseguir la concessió d'obra pública per a la licitació de la redacció del projecte, construcció, manteniment i explotació del Museu d'Art Contemporani de Calvià (MACC). Tanmateix, arribada l'hora d'obrir les pliques amb les ofertes, la mesa de contractació de l'Ajuntament va comprovar que ningú no s'havia interessat pel projecte i, en conseqüència, es va declarar el concurs desert.
El contracte d'obra pública tenia un valor estimat de 85 milions i el seu objecte era la construcció del MACC en una parcel·la de 54.768 metres quadrats propietat del Consistori calvianer.

El contracte per a la concessió pública establia que la redacció del projecte per construir el MACC havia de preveure un continent museístic mínim de 4.000 metres quadrats, a més de la creació d'un espai exterior per a escultures d'almenys 2.200. Quant a les condicions econòmiques, l'execució del projecte es va xifrar en 85 milions d'euros i estipulava un cànon mínim inicial obligatori d'11,3 milions, un cànon anual variable sobre el volum de facturació de l'explotació de la totalitat de la concessió i un valor mínim d'inversió a realitzar pel concessionari de 60 milions d'euros i 2.500 per metre quadrat de construcció tancada.

La durada de la concessió havia quedat fixada en 40 anys. Pel que fa al termini exigit per a l'execució de les obres del MACC, el contracte concedia 48 mesos a partir de la firma del document. Durant els propers dies, el gerent del Consistori, Víctor Fernández, es reunirà amb els integrants de la mesa de contractació per determinar el rumb a seguir a partir d'ara i avaluar les possibilitats legals per convocar una nova licitació. Sigui com sigui, l'Ajuntament no descarta del tot el projecte i continua apostant perquè sigui una realitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris