algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Alaró anirà als tribunals per defensar el sou dels seus funcionaris

La Delegació del Govern interposa un contenciós contra l'Ajuntament per “haver apujat il·legalment” les nòmines

126568

L'Ajuntament d'Alaró no considera haver reatlizat una pujada encoberta del sou dels funcionaris.

M.Serra

La Delegació del Govern ha interposat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament d'Alaró per "haver apujat el sou als funcionaris municipals" contradient així la Llei de pressuposts de l'Estat. El ple del Consistori aprovà el 2009, per unanimitat, regular el sou d'alguns treballadors municipals, perquè considerà que les seves nòmines no es corresponien amb les d'altres companys de pobles de la Part Forana. Ara, la Delegació del Govern ha decidit dur l'Ajuntament als tribunals després que no hagi fet cas dels avisos que durant els darrers anys han fet arribar a Alaró.

Joan Simonet, el batle, explicà que "des del Consistori estam convençuts que el que férem va ser regular el sou i no apujar-lo, i anirem fins on faci falta per demostrar que hem respectat la legalitat en tot moment". Segons Simonet, "el 2009 tots els regidors estiguérem d'acord que s'havien de regular certs sous, entre aquests els dels policies locals, que eren els que cobraven menys de tota la Mancomunitat del Raiguer, i equiparar els d'alguns treballadors de l'Ajuntament que, tot i fer la mateixa feina que un altre company, tenien una remuneració molt inferior".

Així mateix, el batle d'Alaró va assegurar que "es tingueren en compte algunes millores de caràcter social, en termes de minusvalidesa i embaràs, i que es paguen complements als policies locals que durant la primavera i l'estiu treballen durant les nits". Joan Simonet sosté que "la Delegació del Govern considera que nosaltres allò que férem va ser una pujada encoberta del sou i per això ha impugnat l'acord de ple, però valdria més que es dedicàs a investigar altres assumptes".

Antecedent

El cas d'Alaró no és aïllat a l'Illa. A Muro va passar una cosa semblant, malgrat que en aquesta ocasió l'Ajuntament va donar l'esquena als funcionaris. A pesar que tots els partits aprovaren una pujada general del sou, l'equip de govern, en ser alertat per la Delegació del Govern que era il·legal, decidiren que els treballadors municipals haurien de retornar entre un 5 i un 7 per cent de les nòmines del darrer any. La mesura fou molt criticada pels empleats i s'hi manifestaren en contra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris