muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

El PSOE de Capdepera mou fitxa per formar govern amb UCAP

Els socialistes volen “complir el pacte que se signà en el seu moment” i que fou romput per Bartomeu Alzina

126626

Els regidors posaren després de la sessió d'investidura de dia 11 de juny.

Després de gairebé un mes en silenci, el PSOE de Capdepera ha començat a moure fitxa. En un comunicat remès per la comissió executiva de l'agrupació socialista, deixa entreveure que estan disposats a dur endavant una moció de censura per prendre la batlia al PP i complir el pacte amb UCAP que es va signar en el seu moment, just abans de la investidura, i que fou romput per l'exregidor socialista Bartomeu Alzina. Aquest fet va propiciar que el PP, com a llista més votada, assumís el govern en minoria, amb tan sols cinc regidors dels 17 que integren el Consistori gabellí.

Aquesta decisió dels socialistes arriba després de l'anunci del trencament de les relacions entre el PP i UCAP. Així de clar ho tenen, "obligats per les circumstàncies òbvies d'aquesta ruptura, s'obren noves perspectives per, finalment, complir el pacte que se signà en el seu moment". La intenció del PSOE és "donar al poble de Capdepera una estabilitat política pel que fa a la gestió de l'equip de govern". El grup socialista també ha volgut expressar públicament el desacord amb Alzina "per la seva actuació unilateral, amb la qual ha desobeït el mandat tant de l'executiva com de l'assemblea, atès que no ha volgut signar el pacte de governabilitat amb UCAP per als propers anys".

Així, el PSOE és contundent en les declaracions: "Els fets ocorreguts són inacceptables i, una vegada passats els dies marcats per a la dimissió de tots els seus càrrecs dins el partit i la renúncia a l'acta de regidor de Alzina, ja feta efectiva, el primer que ens interessa és procedir al nomenament de Javier Rodríguez Abril com a cinquè regidor del grup municipal socialista, a fi que el ple de l'Ajuntament pugui entrar en una normalitat marcada per les darreres eleccions". Cal recordar que el PSOE (5 edils) amb UCAP (quatre regidors) havien arribat a un pacte de governabilitat però que, en el darrer minut, Alzina va rompre l'acord, ja que no hi hagué entesas en el tema de la batlia. Alzina no la volia tenir els dos anys primers per mor de la imputació judicial en una peça separada del cas Son Moll.

Situació kafkiana

El PSOE considera que "fou una situació del tot inesperada i, per qualificar-la d'alguna manera, kafkiana". Els socialistes també volen expressar agraïment a Alzina per la seva dedicació primer com a batle i després com a regidor, "durant uns anys difícil de pair i que han suposat, per a la persona que ens en encapçalava, un desgast no només dins l'àmbit polític, sinó també personal". Per part seva, el líder d'UCAP, Gabriel Torres, es va mostrar molt dolgut "pel tracte rebut per part del PP" i , de fet, en va denunciar "pressions". No es va mostrar totalment en contra d'una moció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris