algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Els afectats pel pont del Riuet esgoten les hores

Els veïns han de decidir abans de dijous quina és l'opció que prefereixen i així ho han de comunicar al Tribunal Superior. De moment tot està damunt la taula

126548

El pont es podria reobrir al trànsit si així ho desideix els veïns afectats.

Guillem Mas

Les quatre opcions proposades pel Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) al voltant de l'inici de la demolició del pont del Riuet de Porto Cristo estan sobre la taula. Els afectats per la infrastructura tenen a les seves mans decidir quina és l'opció que més convé, i allò que fan en aquests moments és exhaurir les hores per prendre una decisió que no perjudiqui ningú. Aquesta és una responsabilitat important i que s'ha d'estudiar amb deteniment. Però el temps passa i aquest dijous han de donar una resposta. Tot i que hi ha opcions de més pes, com la d'esperar fins el 12 de setembre, s'està estudiant tot, fins i tot altres alternatives que no han transcendit als mitjans de comunicació.

La setmana passada s'obria un capítol més dins la polèmica demolició del pont. Després que l'Ajuntament de Manacor en ple hagués demanat, per unanimitat, que els treballs de demolició es retardassin fins a l'octubre per no perjudicar la temporada turística, la Sala Contenciosa va emetre una providència en què sospesava perllongar l'esbucament del pont a la vegada que deixava en mans dels veïns afectats triar una de quatre opcions: la demolició no es paralitza ni es reobre el pont, només per a vianants si és imprescindible; els treballs no es retarden, però mentre es fan les obres de desviament es reobre el trànsit rodat; la demolició es faria a partir de setembre, amb el pont tancat i obert només per a vianants; i una darrera opció, que seria permetre el trànsit i començar la demolició a partir del 12 de setembre.

Obres de desviament

Aquesta decisió no ha paralitzat l'inici de les obres de desviament dels serveis. De fet, les obres començaren el passat dia 1 de juliol. Els comerciants han mostrat la seva indignació davant aquesta demolició durant els mesos d'estiu i estudiaven denunciar-ho. Ara, la pilota és a la teulada dels veïns, que han de decidir què volen fer. El Tribunal a la Providència adverteix que, en la mesura que sigui possible, prendrà la decisió que consideri menys perjudicial per als demandants. Avui i demà serà decisiu per decidir quin és el futur del pont del Riuet, almanco durant aquests mesos d'estiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris