muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Nous entrebancs en la millora de Ca s'Amitger

El centre d'interpretació no obrirà les portes a principis de l'estiu tal com estava previst a causa de les deficiències d'una teulada de la possessió

126474

Ahir capvespre les obres encara eren evidents a la façana del futur centre.

M.Serra

Les obres de millora de la possessió de Ca s'Amitger, a Escorca, futur centre d'interpretació de la serra de Tramuntana, acumula un nou retard i no obrirà les portes abans de l'estiu, tal com estava previst. A mitjan mes de març, la Conselleria de Medi Ambient féu una visita d'obres a la possessió i anuncià que la instal·lació estaria en funcionament a principis de l'estiu. La realitat és que la feina encara no s'ha acabat i previsiblement no estarà llesta en menys d'un mes. Maria Magdalena Carbonell, cap de Serveis de l'empresa pública de la Conselleria de Medi Ambient, Espais de Natura Balear, explica que, "malgrat que els treballs prevists inicialment ja han conclòs, s'ha descobert que la teulada estava en mal estat".

Per millorar la infraestructura, s'ha hagut de licitar l'actuació, perquè no estava inclosa dins el projecte de rehabilitació. El concurs l'ha guanyat Tracsa, empresa que ha realitzat també la millora integral de la possessió de Ca s'Amitger. Maria Magdalena Carbonell assegura "que la millora no retarda en si la posada en marxa del centre, ja que mentre es munti l'exposició interior, els operaris treballaran en la reparació de la teulada".

Polèmica

Això no obstant, l'adequació de l'antiga possessió de Ca s'Amitger perquè sigui centre d'interpretació de la serra de Tramuntana ha estat envoltada de certa polèmica des que se n'anuncià la construcció el 2007. Ara fa un any i mig, el Govern rescatà el projecte després que el 2008 l'empresa que se n'encarregava presentàs suspensió de pagaments i les obres estiguessin paralitzades durant dos anys, amb les queixes dels veïns de la zona com a rerefons.

La intervenció ha consistit en una reforma important de la casa, que data del segle XVI i que pretén adaptar-la perquè el centre d'interpretació pugui acollir múltiples visites. Era un dels projectes estrella de Medi Ambient i disposava d'un pressupost d'1.882.000 euros, finançats en gran part per l'Obra Social de la Caixa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris