algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

“N'hi ha que consideren que a Manacor no hi ha gent capacitada per ser consellers”

El batle de Manacor, Antoni Pastor (Partit Popular), confessa que se sent “decebut” per la composició del nou Executiu balear. Centrat en la ciutat, la primera vara subratlla que és el “moment de fer feina”

126480

El batle de Manacor, Antoni Pastor, enceta la seva tercera legislatura consecutiva com a batle de la capital del Llevant.

G. MAS

El batle Antoni Pastor enceta la nova legislatura amb tots els sentits posats en la ciutat de Manacor. Amb els problemes del dia a dia i amb la més que previsible demolició del controvertit pont del Riuet de Porto Cristo, Pastor, qui ha aconseguit la primera majoria absoluta de la història del municipi, vol continuar fent feina de valent. Més que centrat en Manacor, Pastor reconeix que se sent "decebut" per la composició del nou Govern balear, presidit per José Ramón Bauzá. Finalment, cap de les travesses no ho ha encertat: el manacorí no és ni conseller ni portaveu de l'Executiu.

Quina valoració feis dels resultats aconseguits a la ciutat de Manacor?
Després de dos mandats, repetir amb majoria absoluta m'omple de satisfacció. No és només una victòria electoral, és la tercera seguida i la primera amb majoria absoluta a Manacor.

Amb aquesta crisi, com preveis aquests quatre anys de legislatura?
Molt complicats. S'hauran de prendre decisions dures amb retallades en la despesa, però la nostra solvència és bona, molts d'ajuntaments voldrien estar en la nostra situació, i aquesta és una garantia.

Així doncs, quines seran les prioritats?
El nostre objectiu és mantenir els serveis sense augmentar la pressió fiscal. Encara no sabem quines seran les inversions, però aguantarem sense cap dubte.

El tema del pont del Riuet de Porto Cristo ha estat i és un vertader maldecap. Decebut per un final que acabarà amb demolició?
Sí, perquè un que coneix Porto Cristo no pot sentir res més que decepció. Ho veim amb respecte a la justícia, però en absolut no ho compartim.

Què canviaríeu de tot el procés si això en garantís la salvació?
Ho faríem tot ben igual que fins ara. La construcció inicial del pont del Riuet és el que es qüestiona, però nosaltres ho defensam. Ho férem com tocava amb la legalitat.

Una vegada tomat, tornareu a construir-lo?
No. Aquesta situació ha creat tanta inseguretat jurídica que no ens ho plantejam. Ara ja se n'ha discutit i tot l'impacte visual, malgrat que passà pel filtre de la Comissió Balear de Medi Ambient. Qualsevol peritatge tendenciós que es faci d'una obra pública pot dur aquestes conseqüències. Ara, a dia d'avui, seria una temeritat tornar a fer el pont després de demolir-lo.

Arreglarà la nova variant de Porto Cristo els problemes que deixarà l'esbucament del pont?
No, perquè les dues infraestructures no són fetes per al mateix objectiu. El pont és necessari per connectar Porto Cristo amb l'altra banda del Riuet; la variant, per descongestionar i desviar un trànsit que va cap a la costa de Manacor. Porto Cristo sofrirà i molt sense el pont, perquè dividirà el poble.

Ha estat el cop més dur de tota la vostra etapa com a batle de Manacor?
Sens dubte, institucionalment ho ha estat. En el dia a dia no, perquè la crisi econòmica provoca desgràcies personals que t'afecten i molt com a batle.

Molest, encara, per no haver estat el portaveu del PP en el Govern?
Només vull dir que Mabel Cabrer és una gran portaveu. En cap moment no he fet ni faré cap altra declaració.

Però, decebut?
Sí, però actualment pens que més que mai m'he de centrar en Manacor. He de dir, però, que Manacor és l'únic municipi de més de 20.000 habitants que no té cap alt càrrec al Consell de Mallorca o al Govern balear. Però sí n'hi tenen altres ciutats com Palma, Inca, Marratxí, Llucmajor... no em sent satisfet.

Per què aquesta situació? Per vós?
És una decisió d'ells. Per ventura consideren que Manacor no té gent capacitada per ser consellers. Tenim moltes persones més que preparades.

Després de tot plegat, quin és el futur d'Antoni Pastor?
S'han dit coses interessades i jo no he dit mai res. Ara no és rellevant. Ja ho diré en el seu moment. Ara toca fer feina i complir amb els compromisos. Som poc important, tenint en compte els problemes que hi ha en el món avui.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per toni, fa mes de 9 anys

Idoi que hagués estudiat! no veu que tots els que han col·locat tenen algun títol?
Ell si que se col·locava fort....vaja fenómeno...

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris