cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
19°

Pintades a favor de l'educació en català a la seu del PP de Manacor

La formació conservadora condemna els fets i remarca que continuarà expressant-se “en la llengua que més ens convingui, ja sigui català o castellà”

 

La seu del Partit Popular de Manacor, situada a l'avinguda de Portugal, aparegué ahir amb pintades reivindicatives a favor de l'educació en català. Així, la porta principal, les finestres i la façana del local foren objecte d'accions: s'hi escrigué l'"Educació sempre en català"; a més, els autors hi pintaren banderes estelades com a símbol de la independència dels Països Catalans i es retxaren les sigles del partit.

La formació de Manacor denuncià, a través d'un comunicat en català i en castellà, "les actituds separatistes i radicals d'aquells grups o persones que criminalitzen i no respecten els qui no comparteixen la seva mateixa manera de fer i pensar". Des del partit, afegiren que "la formació política de Manacor mai no ha tingut problemes a manifestar els seus pensaments tant en llengua catalana com en la castellana, perquè és un partit obert on tothom té cabuda, sigui quin sigui el seu idioma".
A més, els populars digueren que es tracta d'un "acte d'intolerància i no respectuós amb la convivència entre diferents ideologies i pensaments". "Si per alguna cosa ha destacat el Partit Popular de Manacor és per haver respectat sempre les diferents ideologies i pensaments que conviuen en el municipi i a la nostra comunitat", afegiren.

Bilingüisme

Així mateix, el partit volgué deixar clar que "continuarem expressant-nos sempre en la llengua que més ens convingui, ja sigui en català o en castellà, tal com hem fent fins ara". El PP de Manacor "condemna els actes i expressa la seva repulsa a uns fets que afortunadament són duits a terme per una minoria antidemocràtica". Cal recordar que no és la primera vegada que la seu del PP de Manacor és objecte de pintades, atès que el mes d'abril passat s'apuntà directament al seu líder, José Ramón Bauzá, amb una que deia: "Ja estam farts d'espanyolisme / la cultura hem d'estimar / si votau en Bauzá / obriu pas a un nou feixisme".
L'acció fou reivindicada per Petit Comitè, un grup manacorí que nasqué "de la necessitat de defensar els drets que ens pertoquen activament i al carrer", tal com explicaren a través d'un comunicat.

En aquest cas, però, les pintades a la façana de l'avinguda de Portugal a favor de mantenir l'ensenyament en llengua catalana no han estat reivindicades per cap grup ni moviment de la comarca del Llevant.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Riera, fa mes de 9 anys

"continuarem expressant-nos sempre en la llengua que més ens convingui, ja sigui en català o en castellà, tal com hem fent fins ara".

Queda clar: per al PP la llengua pròpia només és un qüestió de conveniència.

Valoració:3menosmas
Per Cucala., fa mes de 9 anys

Si el Mossén ves con arraconen la nostra pròpia llengua al seu poble i tot...!

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris