cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

El TSJIB es planteja ajornar la demolició del pont del Riuet

El Tribunal demana als afectats que es pronunciïn sobre la petició de l'Ajuntament d'esperar fins al mes de setembre i després decidirà

127782

Veïns i comerciants es manifestaren dilluns contra la demolició.

M. POQUET

Possible treva estiuenca per al pont del Riuet de Manacor. El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) estudiarà la petició de l'Ajuntament de Manacor d'ajornar la demolició de la infraestructura il·legal fins que passi l'estiu. En una providència feta pública ahir, la Sala del Contenciós obre quatre possibles escenaris, en els quals fins i tot es valora la reobertura provisional al trànsit rodat del pont. En dos d'ells no es paralitzen les obres, però sí que es valora la possible obertura del pont mentre es realitzen els treballs previs de trasllat dels serveis d'aigua i d'electricitat.

En els altres dos, la demolició es produiria a partir del 12 de setembre de 2011. En la providència, el TSJIB sol·licita als veïns afectats pel pont -l'altra part en el procés- que donin la seva opinió sobre la possible pròrroga. El document avisa que el Tribunal "orientarà la seva decisió, sempre que sigui possible, en el sentit que considerin menys lesiu els demandants que han obtingut la tutela del Tribunal".

Estirada d'orelles

A més d'aquest avís, la Sala del Contenciós pega una estirada d'orelles a l'Ajuntament de Manacor: "La reiteració d'actuacions en contra de l'execució pot fer pensar que es tracta ara de guanyar temps per trobar alguna altra excusa, però que el Consistori no el desmenteix, no dilueix la sospita i no adorna la seva petició -per tant, la desmenteix- amb el compromís irrevocable del ple de no posar ja més traves". També recorda una vegada més que el pont és il·legal i que, per tant, ha de ser esbucat.

La nova decisió del TSJIB no n'atura ni de manera momentània els treballs de demolició. La Sala ha comunicat als magistrats que el pròxim 1 de juliol (avui) començaran les tasques del nou enllaç elèctric i la desviació dels serveis. Les empreses adjudicatàries hauran d'aixecar acta del reinici de les obres.

Les quatre opcions

La providència del TJSIB obre quatre alternatives possibles davant la petició de l'Ajuntament d'ajornar a després de l'estiu la demolició per no perjudicar la temporada turística. La resolució dependrà del que diguin els veïns afectats. Les opcions són:

1
. La demolició no es paralitza ni es reobre el pont, tret per a vianants en el cas que sigui imprescindible.

2
. Els treballs no s'ajornen, però mentre es realitzen les tasques de desviació de xarxes elèctriques i d'aigües es reobre el pont al trànsit rodat. Aquests treballs tenen una durada prevista de sis setmanes.

3
. La demolició s'ajorna fins al setembre, però el pont continua tancat al trànsit i sols s'hi permetria el pas de vianants.

4
. Permet el trànsit rodat durant els treballs de desviació de les infraestructures i s'ajornen les obres fins al 12 de setembre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Virgili, fa mes de 9 anys

Si una actuació és il·legal és il·legal. No s'hi val acceptar les sentències quan ens agraden i protestar-les quan no ens agraden. Si algú ha fet malament la seva feina no han estat els jutges, precisament.

Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Pressió judicial? i a tu no t'en posen de pressió a la teva feina? Jo crec que s'han de poder criticar les sentències, i no estic ni a favor ni en contra de tomar es pont, però si que estic en contra que governin els jutjes, que no han estat triats pel poble , sa darrera paraula no crec que hagi de ser des jutges sino des poble.

Valoració:-17menosmas
Per Xaloc, fa mes de 9 anys

Trob que aquesta pressió al poder judicial és intolerable.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris