algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
23°

A subhasta una casa senyorial del s. XVII

El convent dels Mínims de Santa Maria, declarat Bé d'Interès Cultural i propietat de la família Conrado, surt dia 21 de juny a subhasta pública per valor d'1,85 milions d'euros

123184

La façana principal del convent, vista des de la plaça dels Hostals, a Santa Maria.

Antoni Pol - A.Pol

L'antic convent de Nostra Senyora de la Soledat de Santa Maria, conegut popularment com el convent dels Mínims, sortirà a subhasta pública per valor d'1.846.000 euros. La falta d'acord entre José Francisco Conrado de Villalonga, actual president de Microbank, exconseller de Cultura entre 1979 i 1983 i propietari de dues terceres part de l'immoble, i un dels seus nebots, amb qui ha estat impossible arribar a una entesa, ha acabat als tribunals. El jutge ha ordenat ara treure l'immoble a subhasta pública.

El convent dels Mínims, catalogat i protegit de 1990 ençà, és una propietat indivisible. Això no obstant, José Francisco Conrado de Villalonga només n'és titular de dues terceres parts. Ell mateix confirmà ahir que un nebot seu, José María Conrado, que havia rebut una dotzena part del convent per herència, es nega a arribar a un acord. El procés judicial l'instigà l'actual president de Microbank ara fa onze anys.

La subhasta tindrà lloc dia 21 d'aquest mes a la sala multifuncional del Jutjat de Primera Instància número 1 de Palma, a la Gerreria. Segons la taxació judicial, la finca val 1.845.985,21 euros. Tot i que la subhasta és pública, aquells que s'hi postulin han de presentar un resguard que confirmi que prèviament han dipositat un terç del valor de la taxació (553.000 euros) en un compte judicial o bé un aval bancari amb el mateix import. Això no obstant, José Francisco Conrado de Villalonga, en tant que litigant, està exempt de consignar-lo. El convent dels Mínims ocupa una superfície de 5.600 metres quadrats. Consta de casa principal, claustre -que el 1962 va ser declarat Monument Provincial d'Interès Històric i Urbanístic-, jardí, hort, dos locals comercials llogats, pati i altres edificacions. L'església del convent queda al marge de la licitació.

Condicions

Els possibles licitadors hauran d'acceptar que l'edifici està catalogat i protegit en la categoria de Bé d'Interès Cultural (BIC), per la qual cosa han d'atendre allò que disposa la legislació sobre patrimoni. També hauran d'acceptar un decret vitalici d'estada a favor de Josep Vich, la servitud de pas a favor de la Diòcesi de Mallorca pel carrer Llarg, i un alou (tipus d'impost d'origen medieval) a favor de Javier de Oleza i d'Espanya.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

Millor que la compri l'ajuntament i esbuqui per fer un plaça o un aparcament. El preu no ès molt car, ja que està protegit, però l'ajuntament se pot desfer i convertir-lo en espai públic.

Valoració:2menosmas
Per Quin galliner, fa mes de 10 anys

I si passava a ser del poble?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris