algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Catalunya aposta pel camp mallorquí

Agricultors de la cooperativa catalana L'Olivera s'interessen per les iniciatives ecològiques del Pla

53110

Un grup d'agricultors ha visitat aquests dies explotacions agricoles d'Algaida, Vilafranca i Montuïri.

M.Poquet

Amb l'objectiu de conèixer de primera mà les experiències de producció agrària del Pla de Mallorca, que vol ser una aposta per la recuperació de varietats autòctones, una cinquantena d'agricultors de la cooperativa catalana L'Olivera han fet aturada aquests dies a l'Illa per comprovar la feina de la producció ecològica. Així, el grup de professionals visità diverses extensions agrícoles a la comarca del Pla. Una de les primeres aturades fou a Can Majoral d'Algaida per comprovar com es treballa al celler dedicat al cultiu ecològic i veure les terres de cultiu.
A Vilafranca, els visitants assistiren a la xerrada del GOB i de l'Associació per la recuperació de varietats autòctones sobre els conflictes de l'especulació urbanística i el projecte de custòdia agrària. A més, tingueren l'oportunitat d'anar a la finca de l'entitat ecologista on es desenvolupa la iniciativa de l'agrupació per defensar el territori i els components sostenibles. Així mateix, anaren a l'espai d'un pagès de Montuïri que fomenta i conserva vegetals autòctons dels cultius tradicionals de Mallorca.

Experiència

Un dels altres vessants del viatge ha tingut en compte les iniciatives representatives de l'atenció a persones amb discapacitat psíquica, malaltia mental o amb problemes d'inserció social. D'aquesta manera, els integrants de L'Olivera s'han interessat per conèixer AMADIP, Esment i el centre especial de treball Estel Nou de Sóller.
La feina dels margers de Biniaraix i els paisatges de la serra de Tramuntana també han format part de l'itinerari, centrat en l'aposta per l'agricultura sostenible.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris