muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Manacor esdevé la capital del comerç i l'ocasió

Milers de persones passaren ahir durant tota la jornada per la XX Fira agrícola, ramadera i industrial, que mostrava una gran oferta. Races autòctones, artesania i vehicles varen revolucionar la ciutat

126016

Com cada any, els vehicles ubicats a la zona de Baix del Cós arrepleguen milers de visitants.

J. Socies - J.S.

Tot i que la calor ahir convidava a anar a la platja, la Fira de Manacor es va omplir de gom a gom. Els visitants anaven a la recerca d'una bona oferta perquè la crisi encara ofega i és en aquests esdeveniments quan s'ha d'aprofitar més que mai: els comerciants per fer una mica de calaix amb rebaixes anticipades i els particulars per endur-se coses de qualitat a millor preu. Enguany s'ha arribat a la XX edició de la Fira agrícola ramadera i industrial, que converteix Manacor, any rere any, en la capital del Llevant. Hi havia molta gent vinguda de tots els pobles de l'Illa. Tanmateix, ara que ja han passat les eleccions, els polítics estan una mica més tranquils i ja no hi ha tanta desfilada en aquests actes. Els de casa sí que hi eren, perquè toca, però la resta té altres prioritats. La campanya s'ha acabat i aquests comentaris es deixaven sentir entre els vianants.

Manacor, amb més de 40.000 habitants, ha de tenir una fira de grans dimensions i, efectivament, s'hi podia trobar de tot. Per als qui els agraden els animals, hi havia exposicions de tota casta ubicades al passeig del Ferrocarril: races autòctones, com ca de me i de bestiar, mostra d'ovella mallorquina... També s'hi podien veure vaques i cavalls de pura raça i de trot. Unes altres de les activitats que cridaven l'atenció eren la demostració de toses d'ovella i les feines pageses que s'hi podien contemplar en directe. Després, a l'avinguda de na Camel·la, hi havia allò més tradicional i comú de totes les fires: bijuteria, juguetes, roba i sabates. El centre de la ciutat estava més dedicat a artesans i no hi faltaven la gastronomia, les llepolies ni la fruita fresca. Així mateix, els bars tingueren trull a les terrasses i l'animació i la música ompliren de vida i de renou Manacor.

L'avinguda de Baix del Cos era destinada als vehicles. Hi havia una àmplia exposició de maquinària agrícola, industrial i nàutica i no hi mancaren les energies alternatives, que ara estan de moda. La V Diada de 4X4 fou un èxit per als apassionats de l'aventura. Fou un jornada rodona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris