algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

“Bauzá no afavorirà Marratxí, però tindrem tot el que ens toca”

Tomeu Oliver serà el batle a partir del proper 11 de juny. S'hi presentà en lloc de qui serà futur president balear i primera vara els darrers sis anys

123908

Tomeu Oliver ha estat el tinent de batle durant aquesta legislatura.

Tomeu Oliver ha guanyat les eleccions de Marratxí per una àmplia majoria absoluta. És la primera vegada que encapçala la llista del PP i es convertirà en el substitut del futur president del Govern, José Ramón Bauzá, batle del municipi des de fa sis anys.

Heu estat la mà dreta de Bauzá dins l'Ajuntament. Teniu aspiracions supramunicipals?
No. Aspir a complir el que he promès, que és ser molt proper als ciutadans. Som aquí per suar la camiseta i fer feina per al poble: no volem ser polítics només de despatx.

Tindreu cap avantatge pel fet de ser el poble del president?
El que en sabem és que ara tindrem la col·laboració del Govern i del Consell que se'ns ha negat aquests quatre anys. Bauzá és conscient de les necessitats de Marratxí. No ens afavorirà, però tindrem tot el que ens toca.

Com és ara?
El tema de l'aigua: mentre que altres municipis han aconseguit convenis amb el Govern per un cost de 0,40 o 0,50 euros el metre cúbic, a Marratxí ens en demanaven fins a 0,93 euros. Sabem que té un cost elevat, però creim que tothom n'ha de pagar el mateix, independentment del color polític. Una de les nostres apostes és millorar la qualitat de l'aigua.

També voleu demanar una revisió cadastral?
Sí. Amb data d'avui, és feta amb preus del 2007-08, quan estaven en màxims. Per això, en volem sol·licitar al Ministeri una revisió, per poder abaixar la pressió fiscal.

Una de les vostres apostes són les infraestrutures educatives...
És ver: la població de Marratxí ha crescut molt i per això hem de fer feina amb el Govern, per tenir-ho tot planificat i no haver de córrer en el darrer moment, com ens passa ara. Per setembre, ha d'entrar en funcionament el segon institut amb aules modulars i passam pena que el Govern encara no hagi posat res en marxa. Finalment, la Sala hi haurà d'acabar fent més del que li toca. També cedirem un solar per a un nou col·legi de Primària, entre el Figueral i els Caülls.

Marratxí creixerà gaire més, urbanísticament?
Des que el PP és al Consistori, no hem creat cap metre quadrat ni un d'urbanització. Tot és previst a les Normes Subsidiàries del 1999, elaborades amb el govern PSOE-Independents. Aquesta normativa preveu un sostre poblacional de 50.000 habitants, que consideram suficient.

De fet, aquí s'han de gestionar molts de nuclis de població, alguns dels quals són un poble dormitori.
És per això que feim molta feina amb les diferents associacions i col·lectius del municipi, per conèixer-ne les necessitats. Hem creat dues escoletes i sis pistes multiesportives i ara volem construir una piscina coberta. De vegades, és complicat canviar la realitat social del terme perquè no sigui cap poble dormitori, però intentam crear espais de cohesió que els veïns demanen, com són les escoletes i les zones esportives.

També voleu construir un teatre municipal?
El que ens agradaria és poder adquirir el cine de Pòrtol, que fa 20 anys que l'Ajuntament té llogat i, a poc a poc, adaptar-lo perquè fos un centre multidisciplinari. Tanmateix, no és prioritari.

Quins són els projectes de mobilitat?
Ja n'he parlat amb el futur batle de Palma, Mateu Isern, perquè volem que tres línies de l'EMT arribin al municipi: la que acaba a Son Bonet que arribi al Figueral; la de la Indioteria, fins a sa Cabana i els Garrovers; i la de Son Ferriol, al Pla de na Tesa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris