algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Els vots dels municipis al Consell i al Parlament també foren per al PP

El PP aconsegueix la majoria de sufragis per a la Cambra en tots el pobles, llevat de Lloseta i Algaida. Per al Consell, forada només a Algaida, Lloseta i Puigpunyent

A la Part Forana, els resultats del Parlament i del Consell dibuixen una àmplia majoria del PP, que hi ha obtingut un total de 86.798 vots, gairebé el doble que el PSOE, amb 45.136. En les eleccions a la Cambra autonòmica, els conservadors són la formació amb més suport en tots els municipis de Mallorca, llevat d'Algaida i de Lloseta. Quant al Govern insular, el PP també obté més sufragis que els altres partits en totes les localitats de l'Illa, tret d'Algaida, Lloseta i Puigpunyent. El cas d'aquest darrer poble és singular, atès que els populars hi han tret més vots per al Parlament, però ha estat superat pel PSOE respecte del Consell. En les eleccions per als ajuntaments, hi ha un triple empat a regidors entre el PP, el PSOE i els Independents de Puigpunyent i Galilea i aquesta última formació hi ha estat la més votada. Així, el partit local ha estat el més votat a l'Ajuntament, però després els vots s'han repartit entre el PP i el PSOE. La majoria s'ha decantat pels socialistes amb Armengol al capdavant per a la institució insular, però per al Parlament s'ha estimat més Bauzá abans que Antich.

Un altre cas singular és el de Santa Margalida. A les municipals, el PSOE ha estat el partit amb més suport, però el PP ha estat el més votat per al Consell i l'Executiu autonòmic. A més de Santa Margalida, altres municipis on hi ha hagut transvasament de vots d'un partit en l'àmbit local cap al PP en el Consell i el Parlament han estat: Banyalbufar, Costitx, Porreres, Ariany, Campanet, Petra i Esporles. CxI és la primera força Banyalbufar, Costitx, Ariany i Porreres, però els populars l'han superat al Consell i al Parlament. A Petra, Campanet i Esporles ha passat un fet semblant: si bé el PSM ha quedat primer per a la Sala, ha quedat darrere el PP en les altres dues votacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris