cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Massa roba i sou escàs

Els sindicats de la Policia Local de Manacor critiquen la tudadissa en vestimenta i la infravaloració de la seva feina

Els sindicats de la Policia Local (FSP-UGT, USO i CCOO) han denunciat que l'Ajuntament de Manacor s'ha gastat durant els darrers anys una quantitat important de doblers per pagar els uniformes, que "aleatòriament" s'han baratat durant els darrers temps i segons la unitat corresponent.

"Alguna d'aquestes peces de roba únicament ens han servit una temporada, a pesar que en altres ocasions només teníem dues mudes", comenten. I és que "en uns anys hem passat de la camisa blava amb corbata i jaqueta, al folre polar de diversos models". A més, recorden que "a l'estiu hem arribat a dur polos de color cel, blau i groc, blau i groc amb quadrets al coll, darrerament vestits d'intervenció blaus amb lletres blanques a la part de darrere de la jaqueta, ara blaus amb lletres grogues...", critiquen els sindicats.

Els agents, però, asseguren que "potser la culpa sigui de la tasca reguladora de la Conselleria d'Interior, que canvia els criteris de manera assídua", encara que també apunten a l'Ajuntament. Com a exemple, posen que "un policia té dos vestits diferents, dos per a l'estiu i dos per a l'hivern".

A més, consideren que aquestes vestimentes no són del tot adequades, perquè "el material és fred a l'hivern i calorós a l'estiu, ja que hem de dur les botes altes dins els calçons de campanya". En la seva queixa també fan referència a la crisi econòmica que afecta tots els estrats socials. "En temps de crisi s'ha de racionalitzar la despesa pública" i no s'han de tudar doblers en despeses innecessàries, opinen.

Requalificació

En relació a la requalificació dels llocs de feina de l'Ajuntament de Manacor que estava duent a terme una empresa, els agents consideren que "és la tercera vegada que es fa i mai no s'ha duit a terme per manca de consens". Aquest fet és interpretat com un "nou malbaratament de doblers, perquè l'estudi ha costat 90.000 euros i no s'aplicarà fins que no hi hagi unanimitat".

Així, troben que "el personal d'oficina està sobrevalorat i, en canvi, la Policia Local està infravalorada". Com a conseqüència, "els nostres sous són baixos en comparació als d'altres municipis, la qual cosa ha provocat que molts dels nostres companys hagin demanat el trasllat a altres pobles".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris