algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Obres d'urgència a Santueri

Els responsables polítics del Consell i de la Sala de Felanitx visitaren el castell

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, acompanyada del conseller insular de Cultura i Patrimoni, Joan Font, i el batle de Felanitx, Gabriel Tauler, visità la murada exterior del castell, què n'és la part més deteriorada i que necessita una actuació urgent.

Ara, amb l'expedient d'expropiació que ha iniciat el Consell, allò que es pretén és demanar-ne l'ocupació immediata per poder iniciar les obres de consolidació i conservació tan aviat com sigui possible. Davant la manca de compromís i la no actuació dels propietaris per recuperar el castell, tal com hi obliga la Llei de patrimoni històric de les Illes, el Consell, segons explicà Joan Font, "ha hagut d'actuar per evitar-ne la pèrdua, i aquest expedient és la primera passa perquè el castell de Santueri sigui propietat pública". El conseller afegí que "el primer que es durà a terme serà la consolidació de l'estructura més delicada i que pateix el procés de degradació més important. Després s'elaborarà un pla de gestió i recuperació de la fortificació".

I és que, després d'unes llargues negociacions entre els propietaris i el Consell, no ha estat possible arribar a un acord de compra a causa de les altes pretensions econòmiques de la família propietària, ja que pel que sembla la xifra oscil·lava entre els quatre i els cinc milions d'euros.

El Consell de Mallorca volgué agrair la tasca desenvolupada pels Amics dels Closos de Can Gaià, de defensa del patrimoni del castell de Santueri. Ara, una vegada fetes les tasques d'urgència, l'objectiu és que el castell pugui ser visitat i que no estigui barrat com ocorre des de fa anys, tot contradient la llei. Ben aviat, tothom podrà gaudir de l'espai.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris