algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Llistes renovades amb la batlia com a objectiu

Només el socialista Andreu Isern repeteix com a candidat en uns comicis en què el Partit Popular intenta aconseguir el govern, després d'haver estat vuit anys a l'oposició

Quatre llistes competiran diumenge per aconseguir la batlia del Consell, un municipi que durant les dues darreres legislatures ha estat governat per una coalició formada pel PSOE, UM, el PSM i Independents de Consell Units. Aquest pacte posà fi a vint anys de mandat del Partit Popular. Les formacions que integren l'aliança esmentada no descarten reeditar-la, si bé CxI deixa la porta oberta també al PP. La principal novetat d'aquestes eleccions és l'absència dels Independents de Consell Units, una formació que s'ha dissolt i s'ha reintegrat en part a Convergència per les Illes (CxI). Precisament aquest partit s'ha renovat completament i hi destaca l'absència d'històrics d'UM com Bartomeu Nadal, batle actual, i Bartomeu Beltran, regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica. La llista l'encapçala ara Margalida Llabrés.

Un canvi

Per la seva banda, el PP també ha elegit un nou candidat, Miquel Pizà, que intentarà recuperar l'executiu municipal, que se'ls escapà el 2003, quan passaren de vuit a tres edils i perderen, doncs, la majoria absoluta. El PSOE és l'única formació que confia en el mateix candidat que participà en els comicis de 2007. Així, Andreu Isern vol aconseguir de nou la batlia, que regentà durant els dos primers anys de legislatura. Joan Sans és el cap de cartell del PSM i, encara que no n'encapçalà la llista el 2007, perquè llavors ho va fer Arnau Ramis, es convertí per juny del mateix any en portaveu improvisat dels nacionalistes per la dimissió dels números u i dos.
La majoria de forces fa una lectura positiva del quadrienni i en subratlla que "la bona sintonia entre els partits ha permès que Consell surti guanyant". "Primer de tot és el poble i aquests anys hem après a ser amics", assegura Sans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris