algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Tres àguiles coabarrades reintrodueixen l'espècie a Mallorca

La Conselleria de Medi Ambient ha engegat un pla de recuperació de l'au que fa uns 40 anys que s'extingí de l'illa

51294

Els tècnics han mostrat els exemplars que s'alliberaran a la Serra de Tramuntana.

J. Morey.

Avui han arribat a Mallorca tres exemplars d'àguila coabarrada (perdicera, en espanyol; Hieraaetus fasciatus), una espècie extingida a l'illa fa 40 anys, que es reintroduirà a partir mitjançant un pla de recuperació del qual aquestes aus són els primers individus. L'arribada d'aquests tres pollastres, dos mascles i una femella d'uns 40 dies d'edat, procedents d'Andalusia, obeeix al pla de recuperació de l'espècie posat en marxa per la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, segons ha informat el Govern en un comunicat. Després d'un període d'adaptació, els tres exemplars seran alliberats definitivament en el medi natural a la zona nord de la Serra de Tramuntana, portant transmissors que permetran fer-los un seguiment dels seus moviments i desplaçaments.

Els tècnics de la Direcció General de Biodiversitat ja han mantingut reunions amb propietaris i camperols del nord de la Serra de Tramuntana per explicar i donar informació sobre el pla de reintroducció, i comptar amb la seva participació. A més, el pla compta amb la col·laboració de la Fundació Natura Parc i de l'associació GREFA, una entitat amb seu a Madridque realitza la cria en captivitat i la provisió d'exemplars de l'espècie per a la seva reintroducció, així com amb el patrocini de Vinyes Mortitx i Xarxa Elèctrica d'Espanya.

L'àguila coabarrada va desaparèixer de Mallorca fa 40 anys a causa de la intensa persecució que va patir la fauna carnívora fins a la segona meitat del segle passat. La seva captura estava fins i tot premiada per les Administracions, que pagaven pel lliurament de grapes i caps de rapaços. El 1966, els rapaços van ser protegits, però aquesta casta d'àguila ja s'havia extingit a les Illes Balears. Ara, la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat ha posat en marxa aquesta iniciativa per tornar l'espècie a la Serra de Tramuntana mallorquina, per a la qual necessitarà el suport i la col·laboració dels seus habitants i usuaris, propietaris i camperols.

A partir d'aquest any, s'alliberaran més exemplars d'àguila criats en captivitat o amb dificultats de supervivència en nius de la Península, així com d'altres de recuperats en centres de rehabilitació de fauna silvestre de comunitats autònomes com Andalusia, Extremadura, el País Valencià o Catalunya. L'arribada de les àguiles coabarrades ha comptat amb la supervisió del Director General de Biodiversitat, Vicenç Vidal, i del cap del Departament de Biodiversitat, Joan Mayol.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ANTONI, fa mes de 9 anys

AQUESTA SI QUE ES UNA NOTICIA DE PORTADA, JA ERA HORA QUE HI PRENGUESSIM UN POC DE SENY AMB AQUESTA AU, GRACIESSSSSSSSSS PER FER-HO POSSIBLE I SOBRETOT ENDAVANT SES ATXES PER DUR ATERME MOLTS MES PROJECTES COM AQUEST, SALUT I FORÇA..........................................

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris