cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Presenten 728 firmes en contra del tancament del Molí des Castellet de Calvià

L'associació per la revitalització dels centres antics ARCA i la Comissió pro-Molí des Castellet han presentat a l'Ajuntament de Calvià 728 firmes en contra del tancament del citat element patrimonial i demanen que s'incorpori al catàleg de béns a protegir del consistori, com a patrimoni històric i simbòlic de Calvià.

Segons informen en un comunicat, la recollida de firmes ha estat presentada rere diversos escrits que l'associació va tramitar a l'Ajuntament sense rebre cap resposta, en els que reclamaven que es declaràs el molí com bé d'interès cultural.

ARCA va convocar una marxa reivindicativa el passat 12 de desembre on demanaven el dret de pas públic i la retirada de la barrera, que va instal·lar l'Ajuntament i que pel que sembla, no tenia cap permís municipal.

"Si es tanca aquest camí, els ciutadans de Calvià perdran una de les rutes més vinculades amb el sentiment del poble", afirma l'associació en el comunicat, on explica que hi ha evidències documentals d'excursions que es feien al turó on es troba el molí, des de mitjans del segle XIX.

ARCA i la Comissió pro-Molí des Castellet, als quals dóna suport un ampli sector popular, reivindiquen un acord amb l'Ajuntament, en el qual es deixi pas públic al molí, com ocorre al camí de la Morruda, que comunica l'antiga travessia de Puigpunyent amb Calvià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris