algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Nova sentència adversa al Consistori pel pont del Riuet

L'Ajuntament de Manacor haurà d'indemnitzar amb 131.000 euros un dels veïns afectats pel polèmic pont

51324

El TSJIB considera que el pont del Riuet ha causat un perjudici als veïns.

Guillem Mas - Arxiu

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) condemna de nou l'Ajuntament de Manacor pel pont del Riuet. La mateixa sala que va declarar il·legals els decrets que varen portar a construir la infraestructura i que insta a la demolició del pont condemna ara el Consistori a indemnitzar amb 131.000 euros un dels veïns pels perjudicis que li ha ocasionat el pont. Encara que el fons de l'assumpte és el mateix en les dues sentències, la il·legalitat de l'edificació, qüestionen dues decisions municipals diferents: la de construir-lo i la de rebutjar indemnitzar els propietaris pels perjudicis que ha causat la infraestructura.

Contaminació

La sentència assenyala que el veí ha sofert un dany patrimonial davant la contaminació "visual atmosfèrica, acústica i d'habitabilitat" de l'habitatge. Aquesta situació es deriva de manera directa de la "construcció específica d'una infraestructura que s'ha declarat il·legal". El TSJIB rebutja un dels arguments de l'Ajuntament, segons el qual a la zona hi havia projectat un pont des de 1968 i que, per tant, els veïns ja ho sabien quan varen comprar les seves cases.

Canvi de rasant

El TSJIB recorda que la construcció es va fer amb un projecte que modificava substancialment els rasants que s'hi preveien, és a dir, que el pont que es va construir tenia poc a veure amb el projectat, per la qual cosa sí que es va causar un dany als afectats. El TSJIB tampoc no modifica la quantia de la indemnització, ja que assenyala que aquesta va ser fixada per un pèrit i va ser revisada per un altre de designat pel jutjat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ca, fa mes de 9 anys

Passarà el mateux amb el tren de llevanr, el tren de la vergonya, del PSM?

Valoració:7menosmas
Per Manacorina indignada, fa mes de 9 anys

Endivina, endivinalla: qui pagarà la incompetència dels polítics de Manacor?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris