algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Col·legi Públic i centre etnològic de referència

El solar socioeducatiu on es preveu construir la nova escola de Primària d'Inca haurà d'integrar i conservar el recent descobert talaiot de Can Vic, les cases, la sínia i part del mur

51354

El solar on es preveu construir la futura escola està situat al costat de la carretera d'Inca a Llubí.

E.Ballestero

El solar privat de 13.400 metres quadrats qualificat com a docent assistencial i en el qual s'ha trobat en excel·lent estat de conservació el talaiot de Son Vic d'Inca conté, a més, altres elements d'alt valor etnològic i patrimonial, que hauran de ser conservats i hauran de compartir espai amb la futura escola d'Infantil i Primària d'Inca, la tercera que tindrà el municipi, i que està prevista que s'edifiqui en aquests mateixos terrenys. L'Ajuntament d'Inca aprovarà dimecres el nou Catàleg de béns patrimonials d'Inca, que preveu la preservació de la sínia, el talaiot, el rastre del safareig, la casa, el pas de bístia, l'arc d'ansa de paner i les obertures ovalades del mur perimetral.

Espai suficient

El batle d'Inca, Rafel Torres, va assegurar ahir que, malgrat la catalogació de tots aquests elements, hi haurà espai suficient per construir-hi el futur col·legi. Els serveis tècnics municipals sostenen que amb una redistribució dels vials s'hi podrà conservar el talaiot, integrant també la casa catalogada al nou col·legi, que es convertirà així en un centre educatiu atípic que incorporaria elements de gran interès per a la divulgació. En el cas del mur perimetral que tanca bona part de la parcel·la i la conservació integral del qual impediria l'execució del col·legi, la proposta que anirà dimecres a ple planteja la conservació únicament dels elements de més valor, que "hauran de ser conservats per ser col·locats com a element decoratiu en altres llocs de la parcel·la", segons figura a la fitxa del Catàleg de patrimoni del terme municipal d'Inca.

El Catàleg inclou també que "els 68 metres de mur que hi ha a la dreta de l'habitatge s'hauran de conservar de manera íntegra i si és necessari obrir un portal que haurà d'utilitzar un arc que s'ha obert recentment".
Atesa l'existència de restes arqueològiques dins de la parcel·la, qualsevol treball de construcció que s'hi dugui a terme requerirà d'un estricte control arqueològic. "Hi haurà d'haver un control arqueològic per a qualsevol moviment de terres, com també per al desboscament dels murs, i s'hauran de documentar les canalitzacions d'aigua que encara es mantenen, preveient-ne la conservació, a més d'un pou amb la restauració i rehabilitació de la boca i de les piques de pedra viva que hi ha dins la parcel·la", diu la proposta que es du a votació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vic, fa mes de 9 anys

No posau que un conegut empresari de la ciutat construirà més d'un centenar d'habitatges aprofitant la promoció de l'escola?

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris