algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Entre els cavallers i el passat

Capdepera es va omplir de visitants per gaudir del mercat medieval, que oferia música, menjar, art i artesania

Sens dubte Capdepera s'endú els honors medievals. Les paradetes, l'art i l'artesania fan una plantada a peu del castell i, quan un puja fins al recinte fortificat, s'ha de retre a l'encant d'aquest indret únic per retornar al passat. Capdepera té el mercat medieval per excel·lència, sobretot quan el sol es pon i cau la nit. Des de les altures s'atura el temps quan s'observa com s'encenen els llums i comença l'espectacle. Aquests són els comentaris que cada any se senten entre els milers de visitants, que repeteixen un pic i un altre atrets per les aromes de l'època de cavallers, fades i princeses.

Ahir els principals carrers de la localitat s'ompliren de venedors vestits d'època i les paradetes ben ambientades. Capdepera retornava al passat i l'oferta era força atractiva. Així, s'hi podien comprar objectes artesans com juguetes de fusta, bijuteria feta a mà i estores. Els artesans cridaven l'atenció de la gent, que s'aturava a contemplar una feina artesanal que mai no s'hauria de perdre. La llata, la ceràmica, els filats... hi havia una petita mostra d'aquestes professions.

La gastronomia també hi jugà un paper molt important i els trasts de menjar tornaven a estar plens. Qualsevol cosa s'assaboreix millor entre els cavallers que es passegen o les lluites medievals que hi tenen lloc. Espectacles de la dansa del ventre, els violinistes, les flautes i la batucada hi donaren realisme. L'Ajuntament ha organitzat per al cap de setmana un grapat d'activitats destacades emmarcades dins el mercat medieval.

El bon temps, sobretot al matí, atragué milers de persones. Cal dir, a més, que foren molts els turistes que hi anaren amb càmeres fotogràfiques per endur-se'n un bon record.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris