cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

El Parlament vulnerà la Constitució per salvar el pont, segons el TSJIB

La Sala Contenciosa Administrativa demana l'opinió a l'Ajuntament de Manacor abans d'enviar-ho al Constitucional

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears creu que el decret llei que va aprovar el Parlament per indultar el pont del Riuet xoca amb fins a quatre articles de la Constitució. La Sala Contenciosa Administrativa ha comunicat una providència a l'Ajuntament, als veïns afectats i a la Fiscalia en què s'anuncia la seva intenció de remetre l'afer al Tribunal Constitucional.
Així, el TSJIB basa la decisió, entre d'altres arguments, al fet que durant el debat parlamentari de la sessió de maig de 2010 s'extreu que la llei cercava "impedir l'execució de la sentència" de demolició. Per això es recorda que el batle de Manacor, Antoni Pastor, era portaveu adjunt del Partit Popular, grup parlamentari que va impulsar la llei amb el suport d'Unió Mallorquina.
El document indica que l'article 7 del decret llei només té sentit per a aquest cas i que es va aprovar en comissió amb els vots de PP i UM. La Sala recorda que llavors el portaveu d'Unió Mallorquina, Josep Melià, va justificar el seu vot favorable perquè "hi ha un problema a Manacor amb el pont del Riuet".

Debat

A banda dels arguments exhibits en el debat parlamentari, el TSJIB es remet a l'evidència que l'única infraestructura afectada per aquesta norma i sobre la qual pesa una sentència judicial ferma és el pont. El TSJIB demana a les parts que es pronunciïn sobre la llei. Un cop que passi el termini de deu dies que ha donat a les parts, resoldrà en una interlocutòria trametre-ho al Tribunal Constitucional. En aquest acte, es dirimirà també si fins que hi hagi una decisió judicial sobre aquesta qüestió es manté tancat el pont o se'n permet la reobertura al trànsit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris