algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Garrotada als polítics gabellins

L'Institut de Capdepera ha realitzat un treball sobre el procés democràtic, amb enquestes a 291 veïns

Un 3,9 de mitjana és la nota que els gabellins donarien avui a la gestió que ha dut a terme aquests darrers quatre anys l'Ajuntament de Capdepera. Aquest resultat és el que es desprèn d'una sèrie d'enquestes elaborades per l'Institut de Capdepera, que ha impulsat un innovador projecte interdisciplinari de matemàtiques i ciències socials que té com a finalitat que els alumnes coneguin des de l'escola tot el que és un procés democràtic fins a arribar a les eleccions. I dels treballs realitzats surten dades molt interessants. Un total de 97 alumnes de tercer i quart d'ESO i primer de Batxillerat han exercit d'enquestadors i han entrevistat fins a 291 persones des del 28 d'abril fins al 4 de maig. L'alumnat ha treballat en grups per afavorir la metodologia de col·laboració i cooperació. El professor que ha impulsat aquest projecte és Jaume Alzamora, qui explicà que "Aprenem a votar és el títol d'aquest projecte, que es desenvolupa des de fa dues setmanes. Treballam en grups. A ciències socials, els estudiants treballen els programes electorals, els partits polítics i les eleccions, mentre que a matemàtiques es fa feina en tots els aspectes matemàtics d'unes eleccions, com l'estadística, l'elaboració i el disseny de gràfics, el tractament de les dades i l'aplicació de la llei d'Hont".

Resultats

Un 45% dels enquestats entenen que la situació política de Capdepera és regular i un 42% pensa que és dolenta. Només un 8% opinen que és bona i la resta no contesta. Una altra pregunta feta per l'alumnat és sobre la intenció de vot. Segons els resultats, el PP obtindria un 23% de suports, seguit del PSOE, amb un 21%. Aquests serien els dos partits més votats. La resta es mantindria, més o menys, llevat d'UCAP, que perdria un dels dos regidors que té ara.

Així mateix, es demana pels principals problemes que preocupen la població. Un 33% està angoixat per l'atur i l'economia, i un 16% per la corrupció. Alzamora indicà que la setmana que ve els candidats aniran a l'institut i també s'ha fet un sorteig electoral. Divendres es faran unes eleccions simulades i després es compararan els resultats amb els del 22 de maig.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per BARTOMEU MELIS MELIS, fa mes de 10 anys

NO MÉS RESENYAR QUE EL CAP D'ESTUDIS DEL IES DE CAPDEPERA I IMPULSOR DE L'ENQUESTA, JAUME ALZAMORA, ES D'ARTÀ I ES PRESENTA DE NÚM. 1 DE INDEPENDENTS DE LA VILLA ESMENTADA.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris