algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Demanda per a l'obertura del camí d'accés de Planícia

L'Ajuntament de Banyalbufar recull testimonis que acrediten que “ha estat obert tota la vida”, diu el batle

L'Ajuntament de Banyalbufar ha interposat una demanda en un jutjat de Primera Instància de Palma contra els propietaris de les finques que confronten amb el camí Vell de Planícia, que és tancat amb barreres, cosa que impedeix el pas a la possessió pública de Planícia. L'Ajuntament ha pres aquesta decisió, secundat per tots els grups de la corporació municipal, "amb l'objectiu d'aconseguir el lliure accés al sender esmentat", segons informa el Consistori.

La demanda, de 80 folis, recopila informació que acredita que es tracta d'una via pública, alhora que recull testimonis que avalen que el camí Vell de Planícia "ha estat obert tota la vida", segons declara el batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà (CxI). "Hi ha testimonis de pastors que en feien el recorregut cada dia i, també, de posaders del Rafal que tenen constància que el sender estava constantment obert". A més, s'hi adjunta documentació del Consell en la mateixa línia que el camí era del poble.

Una via legal més

Aquesta és una via legal més que l'Ajuntament posa en marxa per al lliure accés al camí Vell de Planícia, segons Ferrà, que emfasitza que l'objectiu és que aquests senders s'obrin al públic.

En aquest sentit, recorda que l'estiu passat va dictar un decret per a la retirada de les barreres, en aplicació de la llei aprovada pel Parlament, però el jutge el va suspendre. "No ens hi mostràrem d'acord i ara estam pendents que el Tribunal Superior s'hi pronunciï". La norma autonòmica establia que el Govern havia d'executar un pla especial de camins per garantir-hi l'accés, encara que primer el Consell els havia de reordenar, una actuació ja realitzada. I matisava que, mentre es duria a la pràctica el pla especial, se salvaguardaria el pas pels senders.

Expedient

"El súmmum dels súmmums", segons el batle, és que la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria d'Economia ha decidit l'arxivament definitiu de l'expedient per a la recuperació possessòria del camí en via administrativa, "desestimant l'obertura d'aquesta via". L'Ajuntament respecta i acata la decisió, "però no en comparteix el fonament jurídic" i estudia interposar-hi un contenciós administratiu.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pau, fa mes de 9 anys

el posader significa l'amo?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris