muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El me de raça mallorquina, una marca per dignificar el producte

L'escorxador de Felanitx acollí la presentació de la iniciativa

El me mallorquí pot competir en qualitat amb els que arriben de fora. Per aquest motiu, un centenar de pagesos de l'Illa s'han ajuntat per fer una cooperativa i crear la marca "me de raça mallorquina", amb l'objectiu de dignificar i promocionar aquest producte. L'escorxador de Felanitx va acollir ahir la presentació d'aquesta iniciativa de la Societat cooperativa de ramaders de l'ovella de raça mallorquina i de l'Associació de ramaders de l'ovella de raca mallorquina. L'objectiu és treure un rendiment a les explotacions ramaderes a través d'un producte d'innegable qualitat i valor elaborat a Mallorca.

Competència

Bartomeu Palou,
tècnic de la cooperativa dels ramaders de l'ovella mallorquina, va manifestar que "el me mallorquí pot competir en qualitat i principalment en el gust amb els mens que arriben de fora, sobretot els que es crien a l'altra punta del planeta. Aquesta marca és la millor carta de presentació perquè la gent consumeixi aquest me".

La cooperativa de ramaders va ser creada el desembre de 2009. Actualment, hi ha 156 explotacions inscrites i 105 socis. El nombre d'ovelles reproductores és de 30.000. Només es poden destinar a l'ús de la marca la carn i les freixures procedents dels animals sacrificats legalment de les explotacions autoritzades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris