cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Nou ajornament del judici del camí de Ternelles

Una indisposició del misser de l'Ajuntament obligà ahir a interrompre la vista. Això suposa que difícilment hi haurà sentència abans de les eleccions municipals

El judici per la titularitat pública del camí de Ternelles sofreix un nou ajornament. La vista oral, que es va obrir ahir al Jutjat número 2 de Primera Instància d'Inca a les nou del matí, es va haver de suspendre passades les 12.30 per una indisposició del misser de l'Ajuntament de Pollença, Miquel Ripoll. Encara que al principi es va acordar reprendre la sessió avui a partir de les 10 hores perquè el judici quedàs vist per a sentència, s'ha hagut de suspendre indefinidament pels problemes de salut de Ripoll. Hi ha la circumstància que el magistrat Vicente Martínez és un jutge interí, de manera que aquest nou ajornament de la causa -ja s'havia posposat en dues ocasions anteriors- impossibilita pràcticament que la sentència es dicti abans de les eleccions, segons explicà el batle pollencí, Joan Cerdà.

Nou testimonis varen declarar ahir al Jutjat número 2 de Primera Instància d'Inca en la vista oral que dirimirà la titularitat pública o privada del camí de Ternelles. El procés respon a una demanda formulada per la societat Menani SA -en representació dels propietaris de la possessió de Ternelles- contra el Consistori de Pollença, que l'any 2008 va incloure al catàleg municipal de camins públics el de Ternelles.

Extreballadors de la finca, constructors, guàrdies civils, excursionistes i un operari municipal contestaren les preguntes de les parts sobre la presència històrica o no de barreres al sender, si eren obertes o no i quines havien estat, en definitiva, les actuacions de restauració que s'han portat a terme a la propietat.

En essència, els testimonis confirmar l'existència d'una tanca de fusta prèvia a l'actual de metall, una barrera que es travava amb un passador per impedir la fugida del bestiar fins que no s'instal·là la definitiva, en la dècada dels vuitanta, ja tancada amb pany i clau i acompanyada d'una caseta per a un guàrdia de seguretat. Els testimonis relataren que la família propietària de la possessió de Ternelles havia sufragat el cost de la rehabilitació de la cel·la, diferents actuacions als ponts que hi ha al sender i la d'obrir-hi síquies, sense aclarir si aquestes execucions disposaven de llicència municipal d'obra.

Diverses de les persones que testificaren indicaren que el curs actual de la via no coincideix amb el de l'original, un camí de cabres que discorreria pel llit del torrent. Es tracta d'una qüestió per la qual el jutge es va interessar diverses vegades i que podria perjudicar notablement la Sala com a part demandada, atès que el traçat grafiat al seu catàleg coincideix amb el d'ara.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Ramon, fa mes de 10 anys

Esperem que es recuperi. El més impiortant és això en aquest moment.

Salut

Valoració:1menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys

La professionalitat de Ripoll l'hi ha passat factura, la dolència és mes greu del que ell mateix vol suposar. El jutge, també un exemple de rigor i professionalitat. Els interins malhauradament son els millors i s'en van, al manco en aquest cas.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris