cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Detecten a Alaró una passa de la malaltia de la bufetada

A vint alumnes d'un col·legi els han diagnosticat aquesta infecció, però poden fer vida normal

En el transcurs de les dues darreres setmanes, a vint alumnes del CP Sant Bartomeu d'Alaró els han diagnosticat el parvovirus B19, responsable del que popularment es coneix com la malatia de la bufetada. Representa una infecció benigna, un eritema infecciós que produeix una erupció a la pell, principalment a la cara, i que es pot escampar també al tronc, braços i cames. De vegades, pot anar acompanyat de febrícula i de malestar generalitzat.

El director del centre escolar, Jordi Escudero, vol deixar clar que "no es tracta de cap epidèmia i els alumnes a qui han trobat el virus poden fer vida normal". "Tot d'una que se'ls diagnosticà el mal, ens posàrem en contacte amb el Departament d'Inspecció Mèdica de la Conselleria d'Educació, que ens assessorà quant al procediment a seguir". Encara que la malaltia pot sorgir en qualsevol època de l'any, és a principi de la primavera quan es fa més present i, com que parlam d'un germen fortament contagiós, la seva aparició pot tenir lloc en diferents grups d'individus.

El virus de la bufetada no constitueix cap patologia nova i sovint es confon amb el del grip. En aquest sentit, el doctor Jorge Muñoz, cap del Servei de Pediatria de la clínica USP Palma Planas, assegura que la majoria de vegades "la infecció és mal diagnosticada, però val a dir-hi que prop del 50 per cent de la població mundial l'ha patida en algun moment de la seva vida i, normalment, sense adonar-se'n". "Per combatre el virus, és necessari beure molt líquid, fer una mica de repòs i, en cas que hi hagi febre, cal receptar analgèsics", declara Muñoz. Malgrat que es tracta d'un procés benigne, alguns estudis asseguren que pot ser perjudicial per a les embarassades i a dues professores del centre se'ls ha donat la baixa per evitar incidents.
Des d'Educació, informen que en cap altre col·legi de l'Illa no s'ha detectat la malaltia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris