algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Avui comença el judici per la titularitat del camí de Ternelles

La propietat de la finca de Ternelles defensa la titularitat privada d'aquest sender, l'accés al qual està restringit per raons ambientals

 

Avui comença al jutjat d'Inca el judici que determinarà si l'Ajuntament de Pollença va actuar o no correctament quan, l'any 2008, inclogué el camí de Ternelles en el catàleg de senders públics del municipi. La vista s'inicia avui, després d'haver-se hagut d'endarrerir dues vegades des de principi d'any amb motiu de la indisposició d'alguns dels testimonis.

Després de l'audiència prèvia duita a terme el 20 d'octubre passat, el misser del Consistori pollencí, Miquel Ripoll, presenta quatre testimonis qualificats amb els quals tractarà de demostrar la condició pública d'aquesta via.
L'ús comunitari del camí de Ternelles és emparat per la llei, perquè es tracta d'un dels nombrosos senders de la serra de Tramuntana que condueixen directament a la mar, per la qual cosa fa un poc més d'un any i amb motiu de les intenses marxes reivindicatives programades per la Plataforma de camins públics i oberts, la Sala n'autoritzà visites particulars i de grups amb una sol·licitud prvia i un nombre màxim de 20 persones diàries, un fet que respon a qüestions de conservació.

El que es dirimeix ara al jutjat no és l'ús públic de la via, emparat des del 19 d'octubre de 2001 per una sentència del Tribunal Suprem, sinó la titularitat. L'Ajuntament de Pollença va incorporar aquest sender al catàleg de camins municipals l'any 2008, però la propietat de la possessió de Ternelles va recórrer contra la dita inclusió. Aquest recurs és el que ara s'analitzarà davant el jutge.

L'accés públic a la via és tancat amb barreres al principi de la finca. Entre els quatre testimonis que presenta el Consistori al judici i que declararan a favor de la titularitat pública hi ha un operari de la brigada encarregat del control de la font de Ternelles, que subministra aigua al poble des de temps immemorial.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris