cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

El TSJB avala l'actuació del Govern al Mercat cobert

El tribunal confirma que la Conselleria d'Indústria va actuar bé quan denegà a l'Ajuntament d'Inca una subvenció de 704.000 euros per una discordança en l'alineació de l'edifici

125694

El mercat cobert d'Inca encara funciona amb una llicència provicional d'activitat.

E.Ballestero

La Conselleria d'Indústria i Comerç del Govern autonòmic actuà correctament quan, per gener de 2009, denegà el pagament de la subvenció corresponent a l'anualitat de 2008 per finançar la demolició i l'edificació nova del mercat cobert d'Inca i la urbanització de la plaça i els carrers adjacents. Així ho estima el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) en una sentència dictada el 15 de febrer passat. L'Ajuntament d'Inca perd així definitivament 704.000 € d'ajuda supramunicipal per no haver conclòs dins el termini estipulat la construcció del polèmic mercat que, dos anys després dels fets que es jutgen, funciona amb una llicència provisional d'activitat en espera de la legalització definitiva de l'obra.

De fet, la resolució del TSJIB reconeix formalment aquesta irregularitat i recorda que "la causa que impedeix la justificació en el termini acordat és la discordança de l'arrenglerament de l'edifici amb les alineacions aprovades en el Pla General d'Ordenació Urbana", és a dir, la invasió de part d'un carrer públic, cosa que el Consistori va atribuir a un "error material".

"Són dades que, en el seu moment, l'Administració considerà que no eren circumstàncies aconsellables per a la pròrroga sol·licitada i no són dades que es puguin negar: són de notable entitat i transcendència jurídica, per la qual cosa l'Administració, en l'exercici d'aquesta potestat exclusiva, va considerar que allò convenient era denegar aquesta petició", afegeix la sentència. A més, s'hi considera que "aquesta resposta està motivada i el Consistori no ha desvirtuat que les dades esmentades siguin inexactes".

Malgrat el pronunciament desfavorable, el batle d'Inca, Rafel Torres, tornà a atribuir ahir la denegació de l'ajuda a "una decisió política discrecional de la consellera d'Indústria, Francesca Vives". "La resolució mateixa diu que la decisió de concedir o no la pròrroga és una facultat discrecional de la Conselleria", manifesta Torres. Vives es mostrà ahir satisfeta del resultat de la sentència, que "deixa clar que el meu departament i els serveis jurídics que aconsellaren la denegació de la segona pròrroga -perquè ja n'havíem concedida una- tenien raó". "Des del principi, aquest mercat ha estat una sèrie de despropòsits: fins allà on vaig poder, vaig intentar salvar-ne l'expedient, però no es pot dur endavant allò insalvable i atorgar una segona pròrroga anava en perjudici d'altres ajuntaments", declarà Vives. Per part seva, el portaveu del PSOE d'Inca, Xavier Ramis, va mostrar ahir preocupació pel fet que "l'Ajuntament va negar els fets i això ha causat un perjudici econòmic als ciutadans".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris