algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Triomf de la Mallorca rural

L'artesania, la ramaderia i la gastronomia tradicionals són el principal reclam de les fires de maig de la Part Forana

125654

Els més petits volgueren acostar-se a les vaques de Campos.

M. POQUET

Diumenge de fires arreu de Mallorca. Campos, Felanitx, Campanet, Lloret i Sóller celebraren ahir les seves tradicionals fires de maig en una jornada en què finalment el temps hi acompanyà i tothom sortí al carrer. Aprofitant l'avinentesa i la proximitat de les eleccions municipals i autonòmiques, la jornada tingué un marcat caràcter polític, tot i que la gentada volgué aprofitar-la per passejar i conèixer l'oferta local i tradicional. A Campos, la fira de maig es consolidà com un dels referents de la ramaderia i es reivindicà com la capital de les vaques. De fet, com cada any, el concurs morfològic nacional de ramat boví frisó -en què guanyà l'exemplar Son Suau Nicol Maca- fou un dels reclams per a grans i petits.

Malgrat la temàtica de la fira, foren molts els que es passejaren amb globus de +Acció, banderetes del Partit Popular o ventalls de Campos pel Canvi. Encara que la propaganda electoral estigué prohibida a l'espai públic del recinte firal fins a l'horabaixa, els partits muntaren les seves paradetes. Artesania, oficis antics, ball, animals... són els ingredients comuns en qualsevol fira que de renom. La de Campanet, a pesar de les petites dimensions, agrupa tots aquests interessos per oferir a veïns i a visitants un petit ventall de propostes amb les quals aprendre, experimentar i, per què no, comprar en temps de crisi.

Armengol, a Campanet

Campanet va tancar la tradicional cita anual, enguany en plena campanya electoral, sense que es notassin particularment aquestes especials circumstàncies polítiques. La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, va ser la màxima autoritat present i va acompanyar la resta d'autoritats autonòmiques i locals en la seva passejada habitual. Com és costum els darrers anys, al mercat artesanal de la plaça Major i a la mostra ramadera de la plaça de Son Bordoi, s'hi va sumar enguany una mostra especialitzada en el pati de Cal Metge Dolç. En aquesta ocasió, girà entorn de l'oli d'oliva, tot i que la seva presència va ser pràcticament testimonial.

A Lloret, la majoria de firaires instal·laren les paradetes entre l'església i la plaça, malgrat que el recorregut arribava fins al jardí dels tarongers i l'escola, on s'ubicaren les exposicions d'animals. A la mostra de cuina Lloret bon gust, a la plaça Jaume I, hi prengueren part els cuiners Jaume i Mary, que prepararen un deliciós plat a base de 'xocos' . El restaurant Es Pou s'encarregà de cuinar "la truita més gran de Mallorca", amb 2.000 ous.

Quant a Sóller, que ja ho té tot preparat per al firó que se celebra avui, esperava ahir la cruenta batalla entre moros i cristians amb molta de festa. Hi havia paradetes a voler, degustació de productes agroalimentaris de la nostra terra i mostra d'artesania. Així mateix, dins els actes de la fira es va inaugurar un monòlit en record del 450è aniversari del triomf dels homes del capità Angelats sobre l'enemic invasor. Fins al poble de la Vall s'hi desplaçà el president del Govern i candidat socialista, Francesc Antich.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris