nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

L'objectiu és superar el passat per poder fer feina per al futur

Set partits es veuran les cares per aconseguir la batlia de Capdepera. Tots es presenten a les eleccions amb els ànims renovats després d'un mandat marcat per Son Moll

Capdepera ha viscut una etapa política molt difícil. La crisi econòmica, l'esfondrament de l'hotel Son Moll amb la mort de quatre treballadors i el posterior govern en minoria han marcat aquest mandat, en el qual el pacte PSOE-UCAP/UM-PSM-EU/UV va fer batles, per dos anys cada un, el socialista Bartomeu Alzina i Josep Gallego, d'UCAP-UM, tot i la fugida d'EU-EV de l'Executiu municipal després de la tragèdia. Ara, els set partits que concorren a aquestes eleccions ho fan amb l'ànim renovat i amb ganes de canvis. Tots aspiren a ocupar una cadira a l'Ajuntament i coincideixen que serà difícil fer-ho sense pactes, però també tenen clar que no serà a qualsevol preu.

El PP vol protagonitzar aquest canvi i ha optat per Joan Ferrer, un candidat amb experiència i amb una llista renovada que, tot i ser el més votat en els comicis passats, s'ha hagut de conformar amb quatre anys a l'oposició. Ara, però, té una nova oportunitat d'aconseguir ser novament batle de Capdepera. El PSOE repeteix candidat. Bartomeu Alzina, que el 2007 li va fer doblar el nombre de regidors, es presenta per millorar resultats i intentar treure rèdit dels seus dos anys al capdavant de la batlia. Per la seva banda, Unió per Capdepera (UCAP) s'ha desvinculat totalment d'UM i hi concorre en solitari. A més, ho fa amb Biel Torres al davant. S'hi presenta per primera vegada, malgrat que fa anys que forma part de les diferents candidatures.

Canvis

Qui hi concorrerà també en solitari és IniciativaVerds i Esquerra Unida. Els primers aposten per Juan José Plou i els segons per Deogracias Castellanos, dues persones noves dins el panorama polític gabellí. La divisió de l'esquerra alternativa pot suposar uns resultats incerts, després de l'augment de regidors que aconseguí Maria Orts liderant EU-EV ara fa quatre anys. El PSM-Entesa ha optat per Pere Fuster per continuar en el govern, però sempre amb "un pacte amb coherència ideològica" en cas que sigui possible. Fuster recull el testimoni de Mateu Garau i aspira a millorar resultats després de formar part del Govern municipal.

Finalment, Es Grup continua defensant la seva independència davant qualsevol partit polític "o poder econòmic i grups de pressió". El seu candidat, Mateu Melis, afirma que "nosaltres posam el municipi per damunt de qualsevol ideologia, volem fer feina per al poble millorant el dia a dia i sense fer grans inversions". Amb tot, però, la necessitat de formar govern per mitjà de pactes es tornarà a repetir. La clau és poder-lo dur a terme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris