algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

200 bicis contra el tancament del camí de Solleric

Els ciclistes es concentraren ahir a Alaró per protestar contra una possible limitació del pas de bicicletes per la via empedrada que forma part de la Ruta de Pedra en Sec

125644

Els biciclistes es varen concentrar ahir dematí a la plaça de Cabrit i Bassa.

Dos-cents ciclistes es van concentrar ahir a la plaça de Cabrit i Bassa d'Alaró contra la prohibició del pas de bicicletes pel camí públic de Solleric. Els ciclistes es defensen així de la proposta de batlia, formulada per Joan Simonet, que uns mesos després de concloure la restauració artesanal del camí, que ha estat inclòs en la Ruta de Pedra en Sec, planteja regular-hi el pas de bicicletes com a mesura de conservació patrimonial.

"El motiu en què es basa la mesura de restricció és la preservació del traçat del camí, que ha estat recentment restaurat en trams empedrats pel Consell de Mallorca, però els ciclistes no entenem per què suposadament nosaltres danyam el camí i no ho fan els vehicles de motor dels propietaris i els caçadors, que sí que hi poden passar", va explicar Pere March, portaveu dels manifestants.

Els ciclistes acusen el batle,Joan Simonet (PP), de "cedir a les pretensions de determinats propietaris" i han reunit mil firmes, amb les quals pretenen fer reflexionar el govern municipal sobre la proposta.

"Amb aquesta concentració, volem que vegin que és una qüestió popular, que som gent normal que vol circular amb bicicleta i a Mallorca, lamentablement, cada vegada trobam més camins públics tancats o amb problemes", apuntà Pere March, qui llegí un manifest reivindicatiu durant la concentració. Després de la lectura, a la plaça de Cabrit i Bassa, els ciclistes completaren un petit recorregut pels principals carrers del nucli més antic del poble. Hi participaren ciclistes arribats de diferents clubs de Mallorca.

Suggeriments

El batle d'Alaró, Joan Simonet, va assenyalar ahir que la regulació del pas de bicicletes pel camí de Solleric no s'aplica actualment. "Es tracta d'una proposta que ha estat sotmesa a exposició pública perquè així crec que cal fer-ho amb qüestions que poden afectar moltes persones, perquè tots puguin aportar-hi el seu punt de vista. Ara, estam recollint aquestes opinions i no hi ha res decidit encara", va dir ahir Simonet, que va lamentar que "els manifestants no s'han posat en contacte amb l'Ajuntament i crec que és important que ho facin, perquè podem cercar-hi solucions entre tots".

Entre els suggeriments que ha recollit per ara el batle, hi ha l'establiment d'una quota màxima de bicicletes diàries que puguin transitar pel camí, la possibilitat que, en lloc d'això, es redueixi la velocitat de les bicicletes pel camí o bé restringir-ne el pas només pels trams empedrats, que són els que són més sensibles al trànsit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 10 anys

I on eren ahir quan es lluitava per obrir el camí de comasema d'Orient a LLuc, tots aquests xiclistes, alaroners o no, i que tant els agrada transitar per aquests camins quan estan arreglats?

Valoració:1menosmas
Per Rafel, fa mes de 10 anys

Sempre he estat orgullós de ser alaroner, idò ahir em va fer vergonya, el nostre batle ens vol posar limitacions en un camí públic i en la concentració només vaig contar dos alaroners, un altre i jo...

El batle l'únic que pot lamentar és que durant el temps que va estar la resolució en exposició pública aquesta no estigués penjada en el tauló d'anuncis exterior de l'ajuntament i no li donés publicitat, i en canvi un cop acabat el termini per fer al•legacions surtis pels mitjans dient que prohibiria el pas de bicicletes, sense encara haver resolt les al•legacions.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris