algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

L'esperada variant de Son Servera s'obrirà ja de manera provisional

La infraestructura es posarà en marxa en període de proves la setmana que ve mentre es resolen tràmits burocràtics

52320

Un cop estigui asfaltada la via ja funcionarà en periode de proves.

A.BASSA

La nova infraestuctura viària de Son Servera s'obrirà, però provisionalment, de "manera immediata". Així ho varen confirmar ahir fonts del Consell de Mallorca que asseguraren que la setmana que ve ja podria entrar en funcionament la via, però que ho farà en període de proves mentre s'enllesteix de manera definitiva i se'n solucionen els tràmits administratius. Es tracta de fer el trànsit més fluïd, ja que ja ha començat la temporada turística i el nombre de vehicles s'ha incrementat molt. Les obres s'han tornat a remprendre després que el Consell les aturàs el mes d'abril passat a l'espera d'un informe del Consell Consultiu que donàs el vistiplau al modificat del projecte.

L'Ajuntament de Son Servera es va mostrar disconforme amb aquesta paralització, sobretot perquè coincidí amb les festes de Setmana Santa. Ara, des del Departament d'Obres Públiques han considerat que no s'havia d'esperar més i que es podria posar en marxa tot i que fos de manera provisional per evitar la congestió del trànsit dins el nucli urbà i donar una sortida al problemes de circulació actuals.

Desenvolupament

Les obres estan llestes i només hi queden petits detalls. Un cop hagi quedat asfaltada la via es posarà en funcionament provisionalment. La variant té un cost de prop de 10,5 milions d'euros i és una reivindicació històrica. Fa més de 20 anys que els veïns demanen solucions. La via de circumval·lació permetrà desviar un trànsit de 9.000 vehicles al dia, un fita que suposarà una millora molt important de la qualitat de vida dels serverins.

El Consell va fer un modificat del projecte per atendre les demandes tant de l'Ajuntament com dels grups ecologistes. Així, s'ha aconseguit que la variant tingués un menor impacte visual. La variant en un principi havia d'entrar en funcionament a principis de 2011, però no serà fins aquest mes de maig. El Consell confia que ben aviat s'hauran resolt tots els tràmits administratius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris