algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

“Què hi feien, dins ca meva?”

La propietat de Son Munar, on “pastura” el bou d'Osborne, denuncia que “ningú no ens demanà permís per entrar dins la finca”. Mitja quarterada de farratge s'ha tudat

123702

Els cotxes entraren dins la finca, fent malbé al farratge de Son Munar.

J. Socies - J.Socies

La propietat de les terres de Son Munar, l'extensió en la qual s'ubica el més que conegut bou de l'antiga publicitat d'Osborne de la carretera de Manacor, no es pot donar passada de la feta de dissabte, en què diferents entitats entraren dins la seva propietat per tornar a pintar el bou de color negre després d'unes setmanes en les quals lluïa els colors de l'arc de Sant Martí.

"Ningú no ens demanà permís per entrar dins les nostres terres i volem que en quedi constància", explicà ahir a aquest diari l'amo de la finca. Des de la propietat indicaren que "accedeixen a ca nostra sense permís amb cotxes i trepitgen el sembrat. Què hi feien, dins ca meva, si no m'han demanat autorització per fer-ho?".

A més, la propietat de la finca assenyalà que "eren un exèrcit de 40 o 50 persones que trepitjaren i feren malbé el que hi ha sembrat. S'ha tudat prop de mitja quarterada de farratge, que duu la seva feina mantenir i segar i ara no recuperarem ni els doblers ni els temps". Segons manifestà l'amo de les terres, "el que sabíem és que una empresa privada havia de venir a pintar el bou, però això significa que vénen dues persones i no el que va passar dissabte, que pareixia que era una festa quan ningú no ens n'havia dit res de res". Així les coses, la propietat de l'extensió on hi ha el bou estudia ara si denunciar el cas a la Guàrdia Civil.

Negoci

Durant l'acte de dissabte per repintar el bou de negre també es posaren a la venda banderes espanyoles a dos i tres euros. "Hi entren sense permís i què fan venent les banderes espanyoles dins ca nostra?", asseverà la propietat. "No entenc a qui demanaren permís per entrar dins la meva propietat privada perquè a mi ningú no em va dir res i han d'anar alerta. Hi han entrat i estic enutjat", sentencià l'amo de Son Munar.

Dissabte va tenir lloc un acte en el qual participaren Tertulia del Mesón, Círculo Balear, Polillas de Baleares i Federación de Peñas Taurinas de Baleares amb l'objectiu de "pintar el toro de su color original y ponerle sus atributos, que parece ser que a los demócratas del embudo no les gustaba un símbolo tan característico de España tuviera cojones. 'Manda huevos!, como dijo un político Español en el Congreso".

A més, els organitzadors de l'acció volgueren fer una crida a "las Autoridades competentes para que vigilen este símbolo ya que está protegido. El Congreso de los Diputados aprobó en 1994 su declaración como herencia cultural y artística del paisaje cultural español". A l'acte de repintada del bou, també hi participaren els senadors del Partit Popular Joan Huguet i Joan Fageda. La candidata popular al Consell de Mallorca, Maria Salom, donà suport a l'acció per telèfon a un dels assistents a les terres de Son Munar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Bernattttt, fa mes de 10 anys

No entenc com hi pot haver persones que s'atreveixin a pintar cada dos per tres el toro de Son Munar. Perquè? S'avorreixen? Idò que vaguin a fer sudokus!

Com és que aquest home que té el ferratge s'ha de fotre perdent-ne una part?

Si li paguen per tenir el toro d'Osborne (no és cap simbol espanyolista, simplement ÉS PROPAGANDA D'UN LICOR), perquè no el pot tenir allà?

Encara que no li paguin, per què no el pot tenir allà si són seves les terres?

Vaja uns collons!!!!!

Valoració:0menosmas
Per TOROOOOO, fa mes de 10 anys

¡¡VISCA ESPAÑA I SES ILLES BALEARS... CAP DE FAVEICHONS..!!

Valoració:-35menosmas
Per forastera, fa mes de 10 anys

es podria fer una ILP per demanar el toro amb flors i multicolor com un nou símbol del bello animal que és, que no mereix ni morir torturat ni ser representat per aquesta panda de desaprensius cavernícoles de l'espanya més profunda

Valoració:4menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 10 anys

Bé, ja hi poden tornar en voler. Avui de matí tornava a estar pintat: Ja és primavera a Son Munar!

Valoració:13menosmas
Per jo, fa mes de 10 anys

catalina: tothom pot tenir a ca seva el que vulgui,cobrant o sense cobrar.Ningú te d´entrar a casa d´un altre quan li dongui la gana.I que consti que a mi el bou no m´agrada gens mi mica.

Valoració:-7menosmas
Per xaume, fa mes de 10 anys

I aquests són els que posarem el crit al cel quan el cas de la piscina de'n PJ...???

Valoració:5menosmas
Per Copiat, fa mes de 10 anys

He copiat aquest missatge d'una altre informació relativa al tema:

Quina buidor! En tantes coses importants que es poden fer en aquest món!

En cas que hagués estat el grup gay que l'hagués pintat de colors, en primer lloc , els vull donar l'enhorabona, i en segon, vull dir que al manco del color de l'arc de Sant Martí la bèstia s'integrava millor en un paisatge que no és el seu.

Valoració:4menosmas
Per Josaco, fa mes de 10 anys

En Jorge Campos del "Sirculo" ja escainava avui vespre a canal 4, ara propietat dels fatxendes de Intereconomìa que uns dels "kefes" aquì es n'Antonio Alemany que va cobrar 650.000 euros per no fer rès.Es perque veieu quin calanya son.

Valoració:21menosmas
Per Carla, fa mes de 10 anys

Joan Huguet i Joan Fageda, ambdós senadors del Partit Popular i que tot indica que no hi repetiran, agafaren el rodet de pintar i col·laboraren a retornar el color al brau. A més d'aquests dos polítics, dBalears ha pogut saber que Gaspar Oliver, també membre del PP i diputat aquest mandat que ara finalitza, fou l'encarregat de telefonar al propietari dels terrenys per demanar-li el permís per entrar-hi. Així mateix, durant l'acte, un dels participants assenyalà que acabava de parlar amb Maria Salom, candidata del PP al Consell de Mallorca, i que li havia fet saber que tenien el seu suport. O SIGUI QUE MARIA DE ESPAÑA DONA SUPORT A UN ACTE DINS UNA FINCA DE LA QUAL NO EN TENIEN CAP PERMÍS PER ACCEDIR, PER MOLT QUE DIGUI EN GASPAR. QUINA GUARDA DE GENTETA QUE EN VOLEN COMANDAR. Són els primers que es pasen les lleis, els decrets, els reglaments i a les persones per davall de l'aixella.

Valoració:21menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 10 anys

Però l'amo, que no veieu que es pensaven que era "césped" i no ferratge! Sobretot, què us paguen per tenir aquell bouot malambrós dins ca vostra? No hem de passar gaire pena perquè aquests hagueren de mirar un mapa per trobar Algaida, mentre que nosaltres ho tenim ben avinent per tornar repintar el bou, sanar-lo o fer-lo trossos.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris