muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

“España tiene cojones”

Diferents entitats tornaren a pintar el bou del seu color original. A la trobada, hi acudiren Joan Fageda i Joan Huguet. A més, Gaspar Oliver demanà el permís per entrar dins les terres i Maria Salom telefonà a un dels assistents per mostrar-los el seu suport. La resta: castellà, banderes i salutacions feixistes

52672

Una quarantena de persones trepitjaren el sembrat de Son Munar, a Algaida, per pintar el toro.

J. Socies

A les dotze del migdia era la convocatòria, però a aquella hora el bou de l'antiga publicitat d'Osborne de la carretera de Manacor, i dins el terme d'Algaida, ja era més negre que no dels colors de l'arc de Sant Martí. Tertulias del Mesón, Círculo Balear, Polillas de Baleares i la Federación de Peñas Taurinas de Baleares foren els que donaren suport a aquesta acció per "pintarlo de su color original y ponerle sus atributos, que parece ser que a los demócratas del embudo no les gustaba que un símbolo tan característico de España tuviera cojones. 'Manda huevos!". Així ho diu el comunicat que llegiren a la premsa.

En el seu manifest, també reclamaren més implicació de "las autoridades competentes" a l'hora de vigilar aquest símbol, ja que "el Congreso de los Diputados aprobó en 1994 su declaración como herencia cultural y artística del paisaje cultural español".
Els pintors utilitzaren una dotzena de quilos de pintura per recuperar els colors del toro. I mentre alguns anaven pintat, les frases que se sentien eren prou contundents. A mode d'exemple, podem assenyalar que digueren: "Esto es la restitución del orgullo patrio", "Nosotros venimos a las doce del día y no por la noche" i un "Basta ya de mariconadas".

En el comunicat, recordaren que aquest és el tercer cop que han de "reparar los desmanes de aquellos que creen que, haciendo esto, ridiculizan a todos los que nos sentimos españoles. Están equivocados, pues con toro o sin toro seguiremos siendo españoles por los siglos de los siglos".

Presència dels populars

Joan Huguet i Joan Fageda,
ambdós senadors del Partit Popular i que tot indica que no hi repetiran, agafaren el rodet de pintar i col·laboraren a retornar el color al brau. A més d'aquests dos polítics, dBalears ha pogut saber que Gaspar Oliver, també membre del PP i diputat aquest mandat que ara finalitza, fou l'encarregat de telefonar al propietari dels terrenys per demanar-li el permís per entrar-hi. Així mateix, durant l'acte, un dels participants assenyalà que acabava de parlar amb Maria Salom, candidata del PP al Consell de Mallorca, i que li havia fet saber que tenien el seu suport.

Fora del sembrat

Banderes espanyoles a tres euros; salutacions amb el braç enlaire entre els Polillas, defensors de la llengua balear; la Guàrdia Civil vigilant-ho tot; els cotxes dins el sembrat i els conductors que passaven per la carretera fent sonar els clàxons, segurament uns a favor i d'altres en contra... aquesta era la imatge que presentava el petit turó de Son Munar al matí.

El conrador dels terrenys hi passà amb el tractor i quedà regirat en veure tal endomassada de vehicles al sembrat i assenyalà que tenien permís, però que pensava que sols hi entrarien a peu mitja dotzena de persones i que no patiria cap destrossa. Al final, tothom, les senyores entaconades i tot, volgueren fer-se la foto amb la planxa de ferro pintada de negre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 14
Siguiente
Per AQH, fa mes de 10 anys

A quina hora?

Valoració:5menosmas
Per AE, fa mes de 10 anys

ARRIBA ESPAÑA

Valoració:-20menosmas
Per Quin oi d'estat, fa mes de 10 anys

Cada vegada tenc més clar que Espanya està separada d'Europa pels Pirineus i unida a Àfrica per l'estret de Gibraltar.

Valoració:6menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

Idò a jo me fa molta més nosa Marivent i sa feixina que es bou de Son MUnar

Valoració:2menosmas
Per ianekin, fa mes de 10 anys

... i quan dic "teniu" al meu comentari anterior, me referesc als que esment al mateix comentari... (per aclarir possibles malentesos)

Valoració:0menosmas
Per Ianekin, fa mes de 10 anys

Vaja, Si que ha trobat bona argumentació Espanya... Entre els "cojones" d'Espanya i els arguments "mamaris" de na Cicciolina o na Sole Sánchez, teniu tots uns arguments que tiren de cul!

Valoració:16menosmas
Per IDÒ.. que no es guapo.. Na Catalina de Plaça, fa mes de 10 anys

mirau, si els catalanistes se pensen amb dret d'anexionar-se territoris com fan amb la Comunitat Valenciana, Balears...un país sencer! com és Andorra i territòris d'altres països com França i Itàlia domés pel fet de que parlen català, Espanya també pot començar a anexionar-se gran part de sudamèrica, França mitja Àfrica i Anglaterra no se quants de territoris més. Jo pens que ja està bé de guerra per la identitat ja que, gràcies, avui en dia tothom fa, pensa, diu, escriu, flastoma, prega, vesteix...en lo que vol i hem de ser realistes, això de que el català està perseguit és un doi i una gran mentida a aquestes altures ..... jo trob que això que predicau és purament odi, no és lluita per la identitat. Mallorca, com el món sencer, te milions d'anys d'historia i no li pertany a ningú perque sempre hi ha hagut qualcú abans, sa nostra història no comença l'any de la conquesta del rei Jaume I, que de fet era rei d'Aragó i aquesta comunitat mai ens ha considerat part del seu territori...

Valoració:-12menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

Jo xerr en nom des 95% des Mallorquins . El doncs li guanya al idò a passos engegantits i ningú mou un dit per evitar aquesta invasió silenciosa.. ho puc entendre son panxes agraïdes que també xuclen de sa mamella de sa llengo.Ses llengües no són objectes monolítics, inamovibles, sinó que gairebé es poden considerar com éssers vius que es transformen i evolucionen al ritme de ses societats que les fan servir..vull dir que amb es pancatalanisme en aquesta illa estem perdent nostros modismes.. perdent ses nostres formes lingüístiques IB3 TV fa molt de mal amb ses películes i ses sèries en català pur.. Som Mallorquins.. no som catalans.. Per lo que vëig ningú sap que existeix sa gramàtica den Moll. Almanco se aprèn las diferèncias ëntre ël valencià , mallorquí i es resto de ses illes amb es cátala... Mallorca is not Cataluña and the invented paÏsos Catalans never and never..

Valoració:0menosmas
Per Cata, fa mes de 10 anys

M'he llegit molts dels comentaris i crec que sa meitat són ben inútils (fins i tot n'hi ha que ho reconeixen!!). Me sembla que aquesta guarda d'arreplegats que tornaren pintar es famós BOU, que no fa més que oi, perderen es temps amb botxades però....DEL PP HAVIEN DE SER!!Que deu ser per guanyar vots a ses properes eleccions??

Valoració:23menosmas
Per jo, fa mes de 10 anys

@Tere...fart de tot: si tan estimes Mallorca,no renegaràs d´en Pere Capellà poeta,dramaturg,glossador i mestre mallorquí , que escribia ( jo soc balear, jo soc de mallorca,català insular) en aquell temps no se si havia pancatalanisme.

Valoració:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 14
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris