muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Policia les 24 hores a Alaró

L'Ajuntament posa en marxa un pla pilot per garantir la seguretat ciutadana durant l'estiu

A partir de demà, els veïns d'Alaró podran dormir més tranquils durant la nit. L'Ajuntament ha decidit ampliar el servei de Policia Local perquè hi donin cobertura les vint-i-quatre hores del dia fins al proper 30 de novembre.
Joan Simonet, batle d'Alaró, explica que la iniciativa s'ha posat en marxa durant l'estiu, perquè és durant aquesta època "quan es concentren la major part de les problemàtiques". "A l'estiu, molta gent ve de vacances al poble, es fa més vida al carrer, s'organitzen festes i, consegüentment, es produeixen més incidents i conflictes entre els veïns", assegura Simonet.

Insuficient
Fins ara, el municipi només disposava de Policia durant les nits del divendres i dissabte, però Simonet afirma que el servei "era insuficient". "Molta gent ho aprofitava per realitzar il·legalitats a la nit, ja que sabien que no hi havia servei de Policia. Per exemple, s'aparcava allà on no es podia i els veïns afectats no podien fer res més que telefonar a l'112 i esperar. Ara solucionarem els problemes des d'Alaró", sosté.

Per fer-ho, el Consistori ha ampliat la plantilla de policies fins a sumar deu agents. Amb les noves incorporacions, el municipi tindrà dos nous policies turístics i durant les nits una parella d'agents vigilarà que l'ordre es compleixi en el municipi. Segons el batle d'Alaró, el principal problema al qual s'enfrontava la Sala a l'hora d'instaurar el servei les 24 hores del dia era que "no hi havia agents suficients i era inviable que un sol policia patrullàs durant la nit".

La partida destinada a l'ampliació del servei estava pressupostada a inicis de legislatura. Així doncs, durant cinc mesos es destinaran 5.000 euros a pagar els complements nocturns dels treballadors. Si el balanç del treball realitzat és positiu, des del Consistori no descarten "prorrogar-lo durant els mesos d'hivern". Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament complementa l'aposta per la seguretat que ja inicià el 2008 amb la instal·lació de diferents càmeres de vigilància a la zona de Son Tugores arran de l'augment de la inseguretat ciutadana.

Reivindicat
L'engegament del servei de Policia les 24 hores del dia era una mesura molt reivindicada pel poble i la majoria de partits incloïen aquesta iniciativa en el programa electoral. En aquest sentit, Joan Simonet confessa que "fa diversos anys que el seu partit havia intentat posar en pràctica el servei, però no s'havia disposat del capital suficient per realitzar-lo". "Ara creim que amb la nova aposta es garantirà la tranquil·litat del poble i s'augmentarà la sensació de seguretat ciutadana a Alaró", expressa el batle.

Durant diversos anys, l'oposició ha criticat durament la manca de seguretat al municipi i acusà el Consistori alaroner de governar un "poble sense llei". La majoria de crítiques subratllaven la manca de policia durant les vint-i-quatre hores del dia i la presència de vandalisme.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rafel, fa mes de 10 anys
Alaró té, més o manco, el mateix número d'habitants que Algaida, meiam si el batle d'Algaida fa el mateix.
Valoració:-1menosmas
Per Magunaetxea, fa mes de 10 anys
Cojonudo
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris