cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Un bany lliure d'obstacles

L'Ajuntament de Pollença i la Demarcació de Costes retiren, amb l'ajuda d'una trentena de voluntaris, totes les boies, cadenes i part dels morts que envaeixen la zona de bany

Text: Elena Ballestero

Un grup de 30 voluntaris va retirar ahir, sota la supervisió dels tècnics de l'Ajuntament de Pollença i de la Demarcació de Costes de Balears, més d'un centenar de boies, cadenes i els corresponents llasts que envaïen la zona de bany de Pollença. Tot això representava, segons el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni March, "un perill per a la seguretat", a més d'un "perjudici per al medi ambient. La longitud excessiva de cadenes i cordes erosiona el fons marí, on hi ha, a més, una població en creixement de nacra (Pinna nobilis), un mol·lusc de grans dimensions, protegit i en perill d'extinció".

Els voluntaris van retirar amb l'ajuda de dues llanxes pneumàtiques i una moto aquàtica més de dues-centes boies situades a menys de 150 metres de la platja. No van tocar les barques amarrades irregularment, perquè legalment es tracta de propietats privades. Aquest no és el cas de les boies i llasts no ocupats en el moment de l'operatiu, que en sentit legal es consideren residus i es poden llevar.

Fins a l'indret es van desplaçar ahir alguns propietaris d'embarcacions, que van mostrar indignació per un operatiu que "va en contra d'una activitat nàutica que forma part del costum del port de Pollença: venir amb la barca a passar les vacances amb els infants i sortir cada dia a pescar", va explicar Iber Troll, resident en aquest lloc des de fa 50 anys.

Els propietaris d'embarcacions denuncien que "el límit de la zona d'amarratges no està correctament senyalitzat" i anuncien que recorreran les multes, "perquè van moure la línia de boies dimarts, i dimecres, sense previ avís, ja van posar les multes".

Segons la Llei de costes, està prohibit l'ancoratge a menys de 200 metres de la platja. Per amarrar legalment al Club Nàutic, hi ha una llista d'espera de 600 usuaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris