algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Cinc anys esperant tenir corrent al polígon de Ca na Lloreta d'Alcúdia

Després de quinze anys de tramitacions i al cap de cinc d'haver-hi conclòs la urbanització, l'àrea industrial situada devora l'Albufera és encara buida per manca d'electricitat

Cinc anys després del final de les obres per construir el polígon industrial de Ca na Lloreta, l'únic que hi ha a Alcúdia, la zona continua deserta. La falta d'una potència suficient per fer servei a totes les instal·lacions bloqueja la recepció del polígon, que ara està pendent d'una pròxima reunió el 12 de juliol entre els promotors, l'Ajuntament, els propietaris i la companyia Endesa amb l'objectiu de tancar un acord.

La situació actual impedeix concedir llicències d'obra per alçar-hi naus industrials i això impossibilita, entre altres qüestions, el trasllat de la fàbrica de ciment situada devora el jaciment romà de Pol·lèntia, titular d'un dels solars. Però no n'és l'únic cas. Precisament, la necessitat de treure del nucli urbà les empreses molestes va ser un dels principals arguments esgrimits durant anys per la Sala fins a obtenir, al cap de 15 anys de tramitacions, l'autorització del Consell per construir el polígon, amb importants prescripcions relatives a l'entorn, atesa la proximitat amb el Parc Natural de l'Albufera. De fet, la zona industrial d'Alcúdia serà la primera d'Europa que acreditarà un certificat mediambiental.

Recepció de les obres

Una vegada resoltes les dificultats econòmiques que impedeixen edificar la subestació elèctrica necessària perquè hi hagi activitat -sembla que finalment el promotor es farà càrrec del cost-, l'Ajuntament, el promotor mateix i els propietaris plantegen ara la possibilitat d'un vistiplau parcial per al polígon que permeti ocupar almenys una tercera part dels solars.

El batle, Miquel Llompart, ha confirmat que "si hi ha un compromís respecte de la central secundària i Gesa afirma que la pot tenir llesta en 18 mesos, es procedirà a una recepció parcial i per als terrenys que en quedin fora també es podran concedir llicències, amb la prescripció que les naus no podran obrir fins que no estigui acabada la subestació".

En l'encontre del 12 de juliol es prendrà la decisió definitiva. El més complicat d'una recepció d'aquest tipus és decidir quins solars s'hi inclouen i quins no, tenint en compte els interessos econòmics en joc dels diferents titulars. Fins ara, la Sala s'havia negat a una mesura com l'esmentada si no hi entraven els terrenys municipals i l'acord, sense prou garanties que la subestació energètica estigués finalitzada, resultava impossible.

El polígon d'Alcúdia ocupa una superfície de gairebé 246.000 metres quadrats d'una àrea situada entre la central del Murterar, l'Albufera i la variant que passa pel municipi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris