algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Un bar per cada cent gabellins

Capdepera és el municipi de Mallorca on hi ha més bars per nombre d'habitants

Segons dades de la Conselleria de Turisme del Govern balear amb data de desembre de 2009, el municipi de Capdepera és el que té més bars en funcionament per nombre d'habitants. D'acord amb aquestes xifres facilitades per Ordenació del Turisme, en tot el terme hi ha 112 establiments, amb 4.404 places per una població d'11.756 residents. Això suposa un bar per cada 105 persones.

Allà on se'n concentra la quantitat més elevada és a Cala Rajada, on n'hi ha 81. La resta es distribueix pels diferents nuclis costaners. Així, cal destacar la importància que hi té el sector serveis, el principal motor econòmic del municipi.

Aquests dies s'han presentat als ciutadans de Capdepera els resultats del prediagnòstic de l'Agenda Local 21 i hi ha moltes dades relacionades amb l'economia. En relació amb aquesta estadística, s'hi pot afegir que només a Cala Rajada hi ha 80 restaurants, cinc discoteques i 27 hotels. És sens dubte en aquest nucli on bull tota l'activitat. Se'n conclou, per tant, que el turisme és el sector amb més importància a Capdepera i, relacionat amb aquest, el dels serveis. De fet, aquesta zona sempre ha destacat per visitants joves que hi cerquen diversió i marxa nocturna.

Quant al nombre de places turístiques ofertes, el 2009 n'hi havia 18.392. La gran majoria són hotels, un 49,46%, seguits d'aparthotels amb un 30,74%. Fins al 2006, la tendència era d'un augment i a partir de 2007 anà baixant, però amb un certa recuperació el darrer any.

Sector de la construcció

Continuant amb aquesta anàlisi, al prediagnòstic assenyala que una de les altres activitats de més transcendència per al municipi és la de la construcció, tot i que hi ha hagut una disminució progressiva de llicències d'obra concedides a partir de l'any 2006 per culpa de la crisi.

Respecte del sector primari, l'agricultura ha minvat molt i ha deixat pas als serveis, però també se'n destaca la importància. El que més es cultiva és el secà i n'hi ha devers 1.546 hectàrees. En la ramaderia, el que més hi abunda són el bestiar oví i el caprí. Pel que fa a la pesca, tot i que es manté, ha disminuït aquests darrers anys i s'ha passat de 37 barques, el 2001, a 29 el 2009. S'ha mantingut el nombre d'embarcacions d'arrossegament, mentre que en el cas de les d'arts menors la quantitat ha baixat.

El port de Cala Rajada és, així mateix, un reclam turístic molt important. De fet, pels voltants es concentren també molts de bars i negocis. Conserva l'activitat pesquera amb la confraria Verge del Carme, que es va fundar el 1931 amb gairebé 80 pescadors afiliats.

Per acabar, el sector secundari no comprèn en aquest nucli grans activitats de transformació del tipus monocultiu ni indústries dures. Així, hi sobresurten les activitats de tractament de peix i les de la construcció, la fusteria i els centres de rentat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris