algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

Més de mil veus per “Salvar cala Agulla”

La manifestació per exigir-ne la regeneració fou multitudinària. Els participants ompliren la platja i amb poalets n'agafaven arena i la posaven damunt les roques

Escolta Madrid, que som més de mil, escolta Madrid, que som més de mil...". Fou un clam ben fort. Més d'un miler de veus s'ajuntaren ahir a cala Agulla per fer-se sentir a la capital i exigir, una vegada més, la regeneració de la zona.

La manifestació, organitzada per l'Associació Hotelera de Cala Rajada amb el suport de totes les entitats cíviques del municipi i dels empresaris, comerciants, restauradors, taxistes, bars nocturn, veïns i la tercera edat, entre d'altres, resultà tot un èxit de participació. Va ser una mobilització que va transcórrer de manera pacífica per l'avinguda de cala Agulla.

La concentració va ser a les 15.00 hores, just davant el nou centre multiusos Cap Vermell. La plaça s'anava omplint a poc a poc. Molts duien ja un poalet, altres en repartien de nous de trinca i n'hi havia que improvisaven. Xiulets, pales i megàfons no hi podien faltar, en aquest acte reivindicatiu.

La protesta era encapçalada per una gran pancarta en la qual es podia llegir el lema "Salvem cala Agulla. Hi volem més arena". Just darrere hi anaven el president de l'Associació Hotelera de Cala Rajada, Joan Massanet, i altres membres, a més de representants de diferents associacions i dels partits polítics, com ara UCAP-UM, el PP, Es Grup i EU-EV. El batle, Josep Gallego, també hi era present.

Poalets a l'aire i crits com "Arena sí, roques no..." es pogueren sentir al llarg del quilòmetre i busques que tenia el recorregut de la manifestació fins a arribar a cala Agulla. A la rotonda, Massanet va llegir un manifest. "Ens concentram aquí, en aquesta platja, uns ciutadans tranquils que ens rebel·lam quan veim que, a poc a poc, el seu futur va despareixent com l'arena de vorera de mar. Cala Agulla és la nostra platja, la de tots nosaltres. Una gran part del desenvolupament productiu i mediambiental ha girat i gira entorn d'aquest lloc".

La concentració, a poc a poc, anava creixent. Molts de turistes s'hi sumaven. La qüestió era fer renou i trull.
El destí final fou la platja. Una riuada de gent arribà a cala Agulla i s'hi dugué a terme l'acte simbòlic de regeneració. Els poals s'ompliren amb l'arena de la vorera, que fou dipositada sobre les roques. I ara, què?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Es "regenera" una platja (degenera seria sa paraula adequada) perquè hi càpiguen més turistes i es capitosts des turisme guanyin més plusvàlua, no per res més. Igual hi eren es que es maig del 2000 assaltaren s'ajuntament de Ço'n Servera
Valoració:0menosmas
Per gulin, fa mes de 10 anys
A un de per allà

Tens raó, faltava molta gent des poble, faltava la representació de la gent que cobra el sou dels impostos que pagam els empresaris i els treballadors de la hosteleria i és per això que necessitam la platja, per continuar pagant els impostos que vos donen la qualitat de vida que teniu.
Valoració:-4menosmas
Per gulin, fa mes de 10 anys
ola
Valoració:-1menosmas
Per Tna, fa mes de 10 anys
Per molt que volgueu tractar de protecció no faria malbé a ningú una regeneració a Cala Agulla i per altra banda milloraria bastant la platja i per tant la valoració per part dels turistes. Quan hi ha un problema s'ha de posar una balança i valorar quina és la millor actuació i no entrar en temes que no venen a compte i de gent que no en són res del tema i si en són no estic d'acord en trobar problemes de toca casta quan el que s'ha de fer ara urgent és una actuació per millorar la platja i després ja es parlarà de com s'arregla definitivament. Estic d'acord amb l'opinió a favor de la regeneració completament. Hi ha d'haver una manera en que es pugui fer. Si fos un altra lloc ja s'hagués fet i sense causar.ne aquesta locura d'opinions sense cap tipus de solució.Es a dir opinions per res.
Valoració:-3menosmas
Per Bielet, fa mes de 10 anys
I segueixo: qui fan més mal bé la platja són els clients dels hotelers amb tot tipus de botellot, brutor, renou, sense cap control sobre els passos per accedir a la platja, els tractors que fan net que se carreguen tot el sistema dunar sense mirar prim, etc.... L'Agulla està sotmesa a una pressió humana i econòmica brutal, o s'en regulen uns usos ben clars i amb uns límits o la podem donar per perduda. Les regeneracions seran parxes, res més.
Valoració:-11menosmas
Per Bielet, fa mes de 10 anys
m: T'oblides d'una cosa i és que l'Agulla forma part d'una reserva marina i a més d'un LIC i un ZEPA, triple protecció. Aquí no només hi té que dir l'Ajuntament i el Govern Balear sino també el Govern de l'Estat i la Unió Europea. I això els hotelers no ho volen entendre i se creuen que s'hi pot fer el que se vulgui a l'Agulla, i no és així, s'han de fer estudis d'impacte ambiental, permisos i informes de totes les institucions, etc... Això que els hotelers diuen burocràcia equival a garanties de que no la faran mal bé a la platja.

Per cert, si mirau la web de l'ideib (crec que es iu així) on se poden superposar fotos aèrees de diverses èpoques i resulta que als anys 50 estava igual o pitjor d'arena, això són cicles naturals però ara resulta que no podem esperar a la natura, hem de córrer i hi hem de ficar la ma de qualsevol manera.
Valoració:-5menosmas
Per m, fa mes de 10 anys
No sabeu ni de què parlau. Mira si varen regenerar ben aviat les platges que van quedar sense arena a Andalusia; 30 platges i no varen tardar ni 1 mes. Allà varen entendre la importància del turisme.
A Capdepera duen més de 5 anys esperant una regeneració. Si fa falta no s'han de discutir xorrades. Ni si hi era tothom, ni si política, ni si peixos. Per fer el que s'ha de fer no es feria malbé res. No tothom va poder anar a la manifestació per motius de feina. Aquesta platja és molt important per capdepera i no es pot continuar d'aquesta manera.A altres municipis ja s'hagués duit a terme l'actuació.
Per favor dexau de dir xorrades que fan mal al cor.
Valoració:-7menosmas
Per Un de per allà, fa mes de 10 anys
Vos puc assegurar que ni PSM, ni Entesa ni moltes associacions ni moltíssima gent de Capdepera i Cala Rajada hi era. Som d'allà i mira que he mirat fotos de la manifestació i quasi no he conegut ningú, molt de treballadotr d'hotel obligat a assistir-hi. Per cert, és extrany que fa 10 anys que demanen arena i just ara quan ni PP ni UM dominen ni Turisme ni Medi Ambient se posen a fer manifestacions. Ens coneixem tots per allà i sa bem de què va la cosa. Per cert qui se carreguen l'Agulla cada any són els que ahir encapçalaven la manifestació.
Valoració:2menosmas
Per llonguets que sou de xulets, fa mes de 10 anys
Ferran, has estat mai a Cala Agulla? No hi ha ni xalets ni hotels allà on comença la cala.
Valoració:-2menosmas
Per Ferran, fa mes de 10 anys
L'únic que hi falta a Cala Agulla és un poc de seny, un seny que no es va tenir quan es varen edificar tots es xalets i hotels a sa muntanya.
Això és el que sobra. Me sap greu dir-ho així i generaran llocs de treball i tot el que vulguis, però JO SÍ CREC QUE UNA ALTRA MALLORCA ÉS POSSIBLE. I, sobretot, un altre turisme.
Arena no en falta. És natural que s'arena vengui o se'n vagi. A Son Moll, una altra platja de Cala Rajada, en dos anys han desaparegut roques perquè ha vengut arena i no he vist cap manifestació celebrant-ho.
És absurd pretendre ficar-hi mà. Ja veus tu, preferesc mil vegades més una platja de roques neta i sense destrucció que una platja d'arena tipus s'arenal o can pastilla.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris