algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

A Pollença, ni un fondeig il·legal

Costes i l'Ajuntament retiraran diumenge totes les boies que envaeixen l'àrea de bany

La Demarcació de Costes de les Balears i l'Ajuntament de Pollença procediran diumenge a la retirada de totes les boies il·legals i els corresponents morts que ocupen la zona de bany de la platja d'Albercuix en el Port de Pollença.

L'Ajuntament ha detectat una alta concentració d'embarcacions que fondegen de manera il·legalment a la zona sobretot durant la temporada alta, en la qual se n'arriben a comptar més de dues-centes.

Delimitació

L'Ajuntament de Pollença ha procedit, a través del concessionari de les platges del municipi (l'Associació de Veïns del Port), a delimitar clarament la zona de banyistes situada a 150 metres de la vorera, amb la qual cosa s'augmenta 50 metres de distància de seguretat respecte a la temporada 2009.

Després de la senyalització, Costes i Ajuntament procediran diumenge a llevar tots els amarraments il·legals ubicats dins la zona de bany, ja que no n'hi ha cap que tingui autorització. "Són il·legals i perillosos per a la seguretat", explica un dels tècnics municipals.

Voluntaris sense Fronteras aportarà 25 submarinistes a l'operació, als quals s'afegiran 10 col·laboradors més des de terra. Els voluntaris mediambientals de Pollença (Volampo) també estaran presents a les zones més pròximes a la vorera. Costes aportarà dues embarcacions per al transport dels elements que s'hagin retirat i el servei de salvament de Pollença, una altra.

L'operatiu es coordinarà amb la Policia Local i l'Empresa Municipal de Serveis (Emser), que paral·lelament encapçalaran una operació de retirada dels elements que ocupin il·legalment la zona pública de la platja, com les gandules i embarcacions. Un cop conclosa l'operació, la Demarcació de Costes denunciarà qualsevol ancoratge que es torni a instal·lar a la zona, a més del trànsit d'embarcacions a l'espai delimitat.

Més seguretat

La Demarcació de Costes i l'Ajuntament de Pollença asseguren que "la darrera intenció d'aquesta operació és la de garantir la seguretat de qualsevol banyista, jove o gran, a la platja d'Albercuix, sense que hi hagi perills d'embarcacions o de boies, cordes i cadenes a la zona de bany".

La instal·lació d'ancoratges il·legals de particulars a l'àrea d'Albercuix és una pràctica habitual en el port de Pollença. Es tracta sobretot d'instal·lacions casolanes, sense cap tipus de regulació que utilitzen pneumàtics, llaunes farcides de formigó i altres elements contaminants per fer de llast. La cadena que l'uneix amb la boia sol ser, segons els tècnics, excessivament llarga, per la qual cosa es va erosionant el fons marí i crea zones desertes, que fins i tot es poden apreciar des de l'aire.

La badia de Pollença és una zona LIC (Lloc d'Interès Comunitari) i a Albercuix hi ha una població en creixement de nacres (Pinna nobilis), un mol·lusc protegit i en perill d'extinció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris