algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Delgado obre un expedient a 27 bars amb multes de fins a 385.000€

L'Ajuntament ha aplicat sancions que arriben als 22.500 euros a alguns locals nocturns de Magaluf que utilitzen tiqueters. Enguany n'hi ha més que mai als carrers de Punta Balena

49908

La zona de Punta Balena pot veure's especialment afectada.

MICHELS

L'Ajuntament de Calvià, presidit per Carlos Delgado (PP), ha obert, entre la segona quinzena d'abril i la primera de juny, 40 expedients sancionadors a 27 establiments de Magaluf amb multes per un valor total de 385.000 euros.

La pràctica majoria d'aquestes multes sancionadores s'han registrat en plena matinada per "fer publicitat dinàmica oral utilitzant per a tal fi la via i zones públiques i/o privades de concurrència pública", amb la qual cosa es contravé així la "vigent ordenança municipal de publicitat".

És a dir, aquests 40 expedients sancionadors contra 27 bars nocturns de Punta Balena i voltants s'han iniciat partint de la detecció de relacions públiques, popularment coneguts com els tiqueters, que promocionen les ofertes i atractius dels locals posteriorment denunciats i multats.

Encara que la sanció màxima autoritzada per l'ordenança municipal és de 30.000 euros per tractar-se d'una falta "molt greu", la majoria de les multes oscil·len entre els 6.500, 7.000 i 8.000 euros i alguns bars n'acumulen amb imports que assoleixen els 14.000 o 16.000 €.

No obstant això, entre els establiments sancionats crida l'atenció les multes que hauran d'abonar locals com Mulligan's i Heaven's, amb quantitats acumulades de fins a 22.500 euros.

Mala imatge

Durant el primer mandat de Carlos Delgado al capdavant de l'Ajuntament de Calvià es va aprovar una ordenança que prohibeix l'activitat dels tiqueters que reparteixen publicitat al carrer perquè s'entén que donen una mala imatge als turistes. No obstant això, malgrat la prohibició col·lectius empresarials consultats per aquest diari apunten que en aquesta temporada "hi ha mes tiqueters que mai" a Punta Balena i als voltants.

D'altra banda, es pot recordar que poc després d'haver-se aprovat l'esmentada ordenança, un estudi elaborat pel professor titular d'Econometria i Mètodes Estadístics de la Universitat de València advertia que la prohibició d'aquests relacions públiques podria arribar a provocar un increment del dos per cent en la taxa d'atur del municipi, ja que, suposadament, la prohibició ocasionaria la pèrdua de centenars d'ocupacions directes i indirectes. Des de la Sala, ho neguen.

Allò que sí és cert és que l'esforç que ha posat Delgado per acabar amb els tiqueters no sempre li ha donat bons resultats i moltes vegades frega el fracàs. De fet n'hi ha prou d'atendre les queixes d'empresaris i comerciants de Magaluf, que diuen que n'hi ha més que mai.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris