algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El vimer torna per Sant Joan

Les cases de l'Hort del Correu de Manacor visqueren un any més la màgia curativa de la saba d'aquest arbre que guareix de trencat

49766

El ritual és cada any idèntic.

Gori Vicens - G.V.

Quan el rellotge marcava les 6.20 i el sol començava a sortir, prop d'una trentena de nins i nines es disposaven a participar del ritual màgic del vimer de l'Hort del Correu, que cura de trencat el dia de Sant Joan.

Tal com marca la centenària tradició, passades les cinc del matí la possessió obre les portes per rebre els infants que passaran per entre les branques del vimer. Enguany foren prop d'una trentena.

La família Sureda, hereva del ritual, repeteix mecànicament cada any la mateixa metodologia. Moments abans de sortir el sol, la família Sureda prepara les branques del vimer: els fan un tall perquè els infants passin per enmig i després els freguen damunt l'hèrnia la saba del màgic vimer. Després, els pares fermen a la mateixa branca el número identificatiu del seu fill i una veta de color, ben fermada amb ràfia. Una vegada ben estreta, els Sureda la segellen amb fang. I així successivament passaren entre les branques els prop de trenta nins i nines que enguany han volgut guarir-se amb el vimer miraculós, després d'una tensa espera en fosca negra, tapats amb mantes i enmig de diferents plors a causa de la més que curiosa situació.

Els resultats, altament favorables a la curació, se solen saber un mes després. El dia de Sant Jaume, el 25 de juliol, les famílies dels infants visiten una altra vegada l'Hort del Correu i comproven l'estat de la seva branca. Si brota, és senya de cura, i si no, l'any que ve s'haurà de repetir.

El Llevant, comarca de creences alternatives, té a Manacor el centre energètic. A l'Hort del Correu, anualment s'hi du a terme a trenc d'alba del dia de sant Joan aquest acte únic a tot Mallorca.

Molts pares hi arriben des de diferents indrets de l'Illa per intentar curar el trencat dels seus fills sense haver de patir una operació. Qüestió de creences o no, enguany ha estat un dels anys amb més infants que esperen que la màgia del vimer de Manacor els eviti un mal moment.

Amb tot, l'esperança és el darrer que es perd i molts, després d'un cert escepticisme, confirmen que, inexplicablement, el vimer de l'Hort del Correu té qualitats guaridores.

Ara, passat Sant Jaume, la família Sureda tindrà cura del vimer per tal de continuar amb garanties aquesta centenària tradició que només se segueix a Manacor en aquesta data assenyalada.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 10 anys
I venga beneitura.... Això pareix una notícia d´un pais atrassat i incult.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris