cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Artà fa bandera del territori

Les Normes Subsidiàries s'han aprovat i s'han adaptat al Pla Territorial. A més, destaca la protecció del 87,27% del territori del municipi. Serà el sus per treure endavant projectes nous

La millor carta de presentació per a un municipi és el seu hàbitat natural. Artà, al llarg dels anys, ha sabut lluitar per conservar i protegir el paisatge i això és una font de riquesa que no té preu. Les noves Normes Subsidiàries del municipi sentencien que Artà és territori protegit i que el seu medi està ben resguardat. Un dels punts més destacats de la nova normativa, aprovada definitivament, i que ja s'ha adaptat al Pla Territorial de Mallorca, és que Artà protegeix un 87,27% del territori.

Tot i que les normes s'han aprovat, queda pendent un punt que és el molí d'en Regalat, a la Colònia de Sant Pere. En base a dos informes de Costes s'hi pot construir, ja que la línia queda fixada a 20 metres i no a 100 com es reivindicava. N'hi hagué molts que es mobilitzaren perquè fos una zona verda, però ara s'està pendent d'un tercer informe que se suposa que es presentarà la setmana que ve i que donaria dret a la promotora per construir 18 xalets a primera línia.

El batle d'Artà, Rafel Gili, destacà la importància d'aquest document. "Fa molts anys que es debaten les normes. Des de l'any 2005 s'hi està fent feina i ara, definitivament, llevat de la franja del molí d'en Regalat, s'han aprovat. Creim que la xifra d'un 87, 27€ de protecció és molt destacable. Som un dels pocs municipis que ja ho tenim adaptat al Pla territorial. També tenim tots els elements patrimonials sota protecció en haver aprovat el catàleg".

Desbloqueig
L'acceptació de la nova normativa urbanística suposa que es puguin tirar endavant una sèrie de projectes i actuacions que estaven bloquejades. Així ho explicava Gili. "Ara es podran posar en marxa actuacions com el punt verd de la Colònia de Sant Pere i es podran fer aparcaments a l'entrada i a la sortida d'Artà".

També suposarà la possibilitat de dur endavant la zona esportiva ubicada devora el camp de futbol, o tal vegada un nou edifici per a la tercera edat, ja que abans només hi havia un 33% d'edificabilitat. Una altra dada important a destacar és que el creixement a la Colònia de Sant Pere és zero i que hi ha un nou indret urbanitzable a Artà, Son Tallet.

Les normes també delimiten el barri antic i s'estableix una normativa d'estètica i composició per a les noves edificacions que garanteix la continuïtat del paisatge urbà. Unes altres qüestions importants són els elements patrimonials que s'han conservat. Molts elements són els que s'han catalogat. Artà disposa d'elements culturals de primer ordre, com Bellpuig, les Païses, el Museu Regional i la parròquia de la Transfiguració del Senyor.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per alatxa, fa mes de 10 anys
el sr. Batle és troba molt satisfet de l´aprovació de les NN. SS. i adaptació al P.T. M. del territori preservat, dels monuments catalogats, etc, no serà massa satisfacció , hi toca haver qualquecosa que no el satisfà tant i no l´anomena per res
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris