algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Fer la recepció del polígon de Son Llaüt costarà 1 milió als propietaris

El concurs de creditors presentat pel grup de Vicenç Grande deixa la construcció de la infraestructura sense enllestir i tot indica que els titulars de les naus n'hauran d'abonar ara contribucions especials

Els propietaris de les naus del polígon de Son Llaüt, a Santa Maria, hauran de pagar devers un milió d'euros per enllestir les tasques que permetran procedir a la recepció definitiva de la urbanització. Aquesta és, segons pareix, l'única solució que permetria posar fi als problemes de subministrament elèctric i de serveis que pateixen les empreses que hi estan instal·lades.

Una quinzena d'anys després que es començàs a edificar, l'Ajuntament de la localitat encara no n'ha fet la recepció. Una part del retard cal atribuir-la al fet que l'empresa Polígon de Santa Maria, propietat de Vicenç Grande i promotora de l'actuació, es trobi en fase de concurs de creditors. Aquesta companyia deu gairebé 500.000 euros a Gesa i hauria de fer feines per valor de mig milió més perquè la Sala pugui tenir el final d'obra del polígon.

El Consistori, la Conselleria de Comerç i Indústria i els empresaris, que volen resoldre la situació pseudolegal de la urbanització, miren ara de trobar-hi una solució definitiva. Segons les parts, tot indica que l'única possible és que l'Ajuntament imposi contribucions especials als titulars de les naus i que, amb els doblers recaptats, es liquidi el deute amb GESA i s'enllesteixin les obres pendents. D'acord amb els càlculs que ara es manegen, cada propietari hauria d'abonar entre 6 i 60.000 euros, la proporció que correspongui a cadascú segons els metres quadrats que ocupa la seva parcel·la.

"No és just"
La batlessa de Santa Maria, Rosa Vich, manifestà en aquest sentit que la Sala "no pot posar doblers sobre propietats privades". Per la seva banda, el president de l'Associació d'empresaris del polígon de Son Llaüt, Benjamí Bonet, manifesta que "no és just", però reconeix que "si Grande no té doblers, ens tocarà pagar-ho a nosaltres". Vich anuncià que "aviat" es convocarà una reunió entre les institucions i els propietaris en la qual s'haurà de prendre una decisió definitiva.

L'obstacle principal per a la recepció de la urbanització prové del deute que Grande contragué amb Gesa. De tot d'una, el proveïment de corrent s'havia d'importar d'una subestació que hi ha al Pont d'Inca, però l'Ajuntament de Marratxí no autoritzà la instal·lació de la línia elèctrica necessària. Aleshores, Grande arribà a un acord amb Gesa pel qual la societat Polígon de Santa Maria abonaria 2 milions a la companyia energètica per la construcció d'una nova central secundària que subministraria la potència que fes falta. Grande hi posà 1,5 milions, però encara en deu mig.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris