cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

Recursos Hídrics admet errors en la neteja dels torrents

El director general del departament, Antoni Rodríguez, reconeix que el manteniment de la xarxa hidrològica de Mallorca té deficiències

Uns dies després que el Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient (GADMA) denunciàs "el mal estat dels torrents de l'Illa a causa del manteniment deficient", la Conselleria de Medi Ambient respon. El director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez, reconeix que "el seu departament es pot haver equivocat en la política realitzada quant al manteniment de la xarxa hidrològica mallorquina", però defensa que sempre s'ha dut a terme "amb la millor de les intencions".

Rodríguez, qui va ser nomenat nou director general per febrer després de l'expulsió d'UM del Govern i que ja ocupà el mateix càrrec durant el primer Pacte de Progrés, entre 1999 i 2003, confessa que "en el passat hi va haver un ús excessiu de maquinària pesant durant la neteja dels torrents de l'Illa", però que moltes vegades "era la manera més eficaç per garantir el condicionament dels torrents".

"Fins ara només es feia feina de manera manual en els trams que eren més complicats, però hem decidit que a partir d'ara s'incrementi la neteja manual en detriment de l'ús de maquinària pesant", assegura Rodríguez. El director de Recursos Hídrics sosté que el seu departament "mantindrà convenis amb l'Ibanat perquè treballadors de l'organisme públic facin feina en el manteniment de la xarxa hidrològica mallorquina i se'n millori l'estat".

Suport
Malgrat les crítiques de GADMA a la manera de fer de la Conselleria de Medi Ambient i, especialment a l'equip que dirigeix Rodríguez, el director de Recursos Hídrics es mostra "obert al diàleg" i recorda que el seu departament "ha treballant en diferents ocasions amb el grup ecologista" i que el resultat de les diverses col·laboracions ha estat "molt positiu".

En aquest sentit, Rodríguez explica que "GADMA ha ajudat en la neteja de diversos barrancs i en l'elaboració del catàleg de torrents de l'Illa", tasca que considera "molt beneficiosa". I és que són molts els voluntaris que diverses vegades cada any acompanyen els membres del col·lectiu ecologista GADMA en la neteja dels torrents més malmesos de Mallorca, una tasca que du a terme el grup des de fa més de nou anys.

La Direcció General de Recursos Hídrics ja ha iniciat el procés de la licitació del manteniment dels torrents de les Illes Balears. A l'illa de Mallorca, en concret, s'invertiran 2.274.312 euros, que es dividiran en les quatre xarxes hidrològiques existents (Palma-Sóller, Pollença, sa Pobla-Sant Llorenç i Llevant).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris